Nejlepší letní kina Česka: Kde si lze užít poslední dny prázdnin přímo pod širým nebem?

Jaká jsou ta nejlepší letní kina v Česku?
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Je po práci, příjemný letní teplý večer a spousta z nás plánuje, co podniknout. Jedním z návrhů je návštěva letního kina. Ostatně v jedné ruce popcorn, v druhé drink, posezení s drahou polovičkou na lavičce či dece a před sebou obrovské plátno… To rozhodně není špatná představa, že? Letní kina nabízí právě toto - pohodu a relax. Která jsou ty nejlepší v okolí Prahy, ve středních Čechách a ostatně v celé České republice?

Jasně, kdo by neměl rád filmy, na které se může pod širým nebem podívat s přítelkyní, přítelem či partou kamarádů. V posledních letech venkovní posezení - namísto "čučení" doma u televize - je stále oblíbenější. To si uvědomuje i většina provozovatelů, ať již soukromníků či vedení jednotlivých obcí, měst či jejich částí, kteří začínají ve stále větším měřítku podporovat provoz letních kin.

Boskovické letní kino patří k technickým unikátům. Vzniklo v roce 1960. Jeho součástí je promítací plátno o rozměrech 448 metrů čtverečních, které bylo v době svého vzniku největším kinoplátnem ve střední Evropě.

Ačkoliv letní prázdniny jsou pomalu u konce a středoškoláci i žáci škol základních odpočítávají poslední volné dny, teplé počasí a dlouhý den i je láká k posledním volným dnům a večerům. A právě letní kina jsou tím ideálním způsobem, jak strávit poslední volné letní večery, navíc na čerstvém vzduchu. Která kina tedy patří k těm nejlepším?

Slaný

Slánské letní kino najdete na kraji města "Na Hájích”, jak říkají místní. Pokud k němu dorazíte, hned na první pohled vás zaujme hezkým a udržovaným dojmem a především velkým plátnem. Výhodou slánského letního kina je velké parkoviště hned v těsné blízkosti i bohaté občerstvení, které si můžete zakoupit i během představení. V kině se promítá denně a vstupné činí od 100 do 130 korun. Více info najdete ZDE.

Rakovník

Letní kino v Rakovníku má kapacitu zhruba 800 lidí a najdete ho přímo v centru města, nedaleko náměstí, což je jedna z hlavních výhod tohoto letního kina. Právě jeho poloha umožňuje návštěvníkům si dát před filmem třeba dobrou večeři. I v samotném areálu jsou ale k dispozici nejrůznější stánky s občerstvením i točeným místním pivem z rakovnického pivovaru. Kino promítá z digitálu a díky speciálnímu "plátnu” dojde čas od času i na 3D projekci, což je v letních kinech v Česku stále poměrně unikátní. Promítání je na programu vždy zhruba 3x až 4x do týdne a vstupné se pohybuje od 100 do 110 korun. Více info najdete: ZDE.

Turnov

Zhruba hodinu cesty od Prahy můžete vyrazit i do letního kina v Turnově, které patří do první trojice nejnavštěvovanějších kin v Česku. A rozhodně právem! Velké plátno má ten správný poměr stran a při promítání filmu ve formátu tak obraz vyplní celou plochu, takže je možné si užít „moderní obraz bez rámečku“. Promítací technika se sem na léto stěhuje z místního „klasického“ kina, prvotřídní obraz je tak vždy zaručen. Ceny vstupného jsou nastaveny na 100 korun a více informací naleznete: ZDE.

Horko je zabijákem mužské plodnosti. S početím na letní dovolené moc nepočítejte. Více čtěte: ZDE.

Pardubice

Další hodinový výlet z pražské metropole můžete absolvovat do Pardubic. O perfektní přípravu letního kina se zde stará tým nadšenců, v jehož čele stojí Jan Motyčka, jenž tu už několikátou sezonu odvádí výbornou práci. Kino letos vyrostlo na louce nedaleko samotného centra města a je obklopené z jedné strany řekou a z druhé vzrostlými stromy. Když zapadne slunce a koruny stromů se zbarví světlem, budete si možná připadat skoro jako v Avatarovi. Více info naleznete: ZDE.

Praha - Výstaviště

Druhým rokem, ale zcela jinak. Zejména než se Křižíkova fontána roztryská opět k životu, udržuje přístup veřejnosti do nevšedního amfiteátru náhradní program. Tím jsou především letní filmové večery. Promítá se vždy od středy do neděle, přičemž dospělí zaplatí, kromě středy, která je zdarma, vždy 99 korun. Více info: ZDE.

Praha - Žluté lázně 

Slunce postupně zapadá a velkou travnatou plochu začínají osvětlovat hvězdy filmového plátna. To je reálná podoba letního kina ve Žlutých lázních v Praze. Na suchu nezůstanete díky občerstvení, sobotní akční pecky vám vezmou dech a v úterý se zase můžete nechat unášet na té pravé romantické vlně. Promítá se vždy tedy v úterý a v sobotu a vstupné je symbolických 50 korun. Více info naleznete: ZDE.

Co je to láska a proč časem mizí vášeň? Chce to správné koření, pak na věku nezáleží. Více čtěte: ZDE.