Houbař rekordman, ale ne díky plnému košíku, lanová dráha do Bohnic a medvěd jelenem

Medvěd jelenem, houbař opilec a lanovka do Bohnic
Zobrazit fotogalerii (1)
 

Uplynulý týden znovu přinesl mnoho zajímavého ze všech krajů naší malé České republiky. Více či méně důležité zprávy si můžete přečíst v našem pravidelném pel-melu zajímavostí. 

V Krkonoších turisté potkali medvěda, pravděpodobně to byl jelen. Houbař měl v krvi 8,83 promile. Muž přiznal jedno a půl piva. Stal se tak rekordmanem v ČR. Ve světě však prvenství drží Polák, který nadýchal 12,3 promile po oslavě s kamarády. VZP příští rok vydá až 186 miliard na léčbu svých zákazníků. Jeřábníka na Praze 6 postihly zdravotní potíže. Pomoc mu zajistily tři hasičské jednotky. Zloději na Berounsku se zaměřili na dětské kočárky. Studentské volby vyhráli Piráti. U Lišan je zákaz vstupu do lesa. Je to nebezpečné. Důvodem je silná vychřice, která polámala větve stromů.

Ministryně Maláčová navrhne navýšení minimální mzdy o 1 200 Kč. Za posledních pět let zemřelo 550 Čechů na chřipku. Komíny minulý rok způsobily 965 požárů. Byl spuštěn orloj, a tím i oslavy 100 let založení Československa. Do pěti let by mohla existovat lanová dráha z Podbaby do Tróji a Bohnic. “Největší problém je, že si doktor Křetinský myslí, že rozumí fotbalu, a lidi, které má okolo sebe, ho v tom utvrzují,” nebál se bývalý útočník AC Sparta Praha David Lafata sdělit v otevřeném rozhovoru. Pět učitelů ze střední školy šlo pracovat kvůli nedostatečnému platu do Škody Auto. U prvního sexu bude úředník? Ministryně financí jim při tom snad bude osobně svítit, to je zase pitomost, co naše vláda vymyslela.

Revoluční ulici čeká proměna. Přibudou stromy. Bezpečnostní lavičky slouží spíš jako lavičky. „Budeme to řešit tím, že tyto betonové kvádry zmizí snad během měsíce. Nahradí je sloupky, které budou elegantnější, hezčí a také nebude možné na nich sedět,“ řekl médiím manažer obchodního domu David Pažitka. Současné počasí vydrží ještě tři týdny. Houbařům pokračují extrémní žně. Houby - rostou, nosí se po kilech, hlavně hřiby a hlavě vysoké polohy. Co přemrzlé houby, můžeme je konzumovat? Dozvíte se na našem webu už v pondělí ráno.

Předvolební zázraky: Gulášovka u starosty i dětská hřiště na střeše Spořilovské spojky. Více čtěte zde.

 

Klíčová slova: