Šmejdi zase útočí, dostali pokutu dva miliony

Astema dostala zatím nejvyšší pokutu pro šmejdy
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Podle České obchodní inspekce dostala jihlavská firma zatím nejvyšší pokutu, jaká byla šmejdům uložena. Její „kápo“, kladenský rodák Josef Grznár, v současné chvíli působí jako jednatel nebo společník v 57 firmách.

Osmatřicetiletý muž figuroval v šedesátce firem. V tuto chvíli jich je už „jen“ 57. Dvě z nich dokonce zanikly. Obory podnikání jsou také různorodé. Kromě zprostředkovávání velkoobchodu i maloobchodu, například stavební práce, sklářská práce, aranžérská činnost a modeling, pronájem a půjčování movitých věcí, nebo třeba provozování tělovýchovných a sportovních zařízení.

Aktivní bez omezení činnosti

Pozvánka firmy Astema

Mezi firmy, v nichž vystupuje, patří například: MON clubs s.r.o., MH Complex Solutions s.r.o. a Hong Xiang International, s. r. o.! Různé společnosti, různá sídla. Působí opravdu napříč republikou. V případě Asteny spadla klec. Podle webu www.detail.cz se má zaměřovat na architektonické činnosti, výstavbu bytových a nebytových budov a smíšené hospodářství. V tuto chvíli je aktivní bez omezení činnosti.

Čtěte dál: Šmejdi motali hlavy seniorům na předváděcí akci v Berouně

A co vaše zkušenosti se šmejdy? Napište nám! e-mail: zelenkova@ctidoma.cz, tel.: 778751082

Mělo se losovat o peníze, byla to předváděčka

Podle zprávy České obchodní inspekce je všechno trochu jinak. Astena dostala pokutu dva miliony za nekalé obchodní praktiky včetně agresivních. Opakovaně lákala spotřebitele na slosování o 100 tisíc korun v hotovosti. V letáku navíc měla zdůrazňovat, že se nejedná o předváděcí akci, ovšem opak byl pravdou. Podle ČOI měli navíc její dealeři kontaktovat vytipované seniory telefonicky a pod záminkou dárku je lákat na soutěž o 100 tisíc!

Ke slosování nedošlo

O peníze se ale nelosovalo. Inspektoři ČOI kontrolami prokázali, že účastníci zaplatili několikatisícové částky za příslib voucheru na nákup libovolného zboží! Česká obchodní inspekce už 17. února podala živnostenskému úřadu návrh na odebrání živnostenskému oprávnění společnosti.

Klíčová slova: