10 trendy povlečení, která sluší každé ložnici

Jaké povlečení si vyberete vy?
  |  Komerční sdělení

Povlečení je důležitou součástí každé ložnice. Vybrali jsme pro vás 10 nejlepších kousků, které do vašeho domova přinesou čerstvý vítr a každé ráno vám vykouzlí úsměv na tváři. A mají také zázračnou moc vás nalákat do postele dřív, abyste zbytečně neponocovali!

Na materiál se zaměřte jako první

Ačkoliv může být těžké na první dobrou odolávat nádherným designům povlečení, vždy se zajímejte i o materiál. Povlečení totiž přichází velmi často do styku s vaší pokožkou, je třeba jej často prát a rozhodně chcete, aby bylo vyrobeno z kvalitní látky, která vám dlouho vydrží.

Vedle nešlápnete s bavlněným povlečením, které vám zaručí pohodlný spánek, užijete si jej navíc v létě i v zimě. Příjemně hřeje, saje a je měkoučké a na dotek příjemné. Praktický je ale i krep, který nemusíte vůbec žehlit, len anebo mikroplyš, do kterého se budete moci zachumlat zejména v zimě.

Všechna zmíněná povlečení najdete na Biano.cz. A pokud se vám nějaké zalíbilo kdekoliv jinde, můžete jej na Bianu dohledat pomocí produktové fotky. Stačí kliknout na stránce na ikonu foťáčku, nahrát fotku a rázem můžete vybírat ze stejných nebo podobných produktů na stovkách českých e-shopů.

1. Dva odstíny v jednom

Vyměňte výrazné vzory a křiklavé barvy za tlumenější a mnohem více uklidňující odstíny. Povlečení z čisté bavlny je jemné a měkké na omak a nemačká se, takže si ušetříte i žehlení. Co je na něm ale především skvělé, je jeho praktičnost: je oboustranné, takže jej můžete otáčet a každý den se těšit z jiného barevného odstínu bez nutnosti jej celé měnit.

2. Bílé, jemné, minimalistické

Dalším skvělým tipem na povlečení, které uklidňuje a nekřičí, je lněné povlečení v bílé barvě. Je pevné, odolné a vydrží vám dlouhá léta. Můžete jej používat celoročně, nejlepší na lnu totiž je, že v létě chladí a v zimě krásně hřeje. Lněné povlečení je také vhodné pro alergiky a ekzematiky. Bílá barva navíc skvěle padne do každého interiéru. Barvami můžete svou ložnici oživit dekoračními polštářky, bílé povlečení ale samo o sobě přináší do ložnice pocit útulnosti, svěžesti a čistoty.

3. Černobílé a univerzální

Černobílá kombinace je nestárnoucí klasikou a vždycky bude vypadat dobře. A to nejen pokud jste nerozhodní a milujete jak černou, tak bílou barvu. Mrkněte na potisk letního chmýří pampelišek. Jemný vzor květinový vzor na bílém kontrastním podkladu je skvělou volbou pro každého, kdo miluje jednoduchý, leč originální design.

4. Pruhované

Hustě tkané jemné povlečení se bude hodit do všech světlých a romantických ložnic. Pruhy se totiž v designu stále vrací a v interiérech vypadají skvěle. Navíc jsou univerzální - využijete jej jak v klasických interiérech, tak se skvěle hodí třeba i na chatu.

5. V tmavém kabátku

To, že frčí světlé a jemné barvy, neznamená, že tmavé povlečení je pasé. Naopak. Máte-li rádi tmavší barvy, vzdávat se jich nemusíte. Skvěle vypadá i tmavě fialové luxusní povlečení, které se dá zkombinovat i se světlým interiérem a bílými postelemi.

6. Štěstí z mikroplyše

Peřinka v peřince? Velmi heboučké povlečení, které je ideální do zimních měsíců, je to z mikroplyše. Nemusí se žehlit a jeho jemná vlákna vám zajistí ten nejpohodlnější spánek jako na obláčku.

7. Norské vzory

Skandinávskou útulnost do interiéru můžete vnést mnoha způsoby. Jedním z nich je i nádherné povlečení ve scandi vzorech, které oživí vaši ložnici a rozhodně není nudné. Ideální je i na zachumlání se s novou severskou detektivkou!

8. Trocha barev neuškodí

Ačkoliv ve spoustě moderních interiérů dominují spíše jemné a nenápadné barvy, rozveselit svou ložnici živými barvami můžete. Povlečení je ideální způsob, jak vyjádřit momentální nálady a oživit prostor třeba během dlouhé zimy. Nebojte se proto vzorů i barev. Náladu zlepší o sto procent, zaručujeme!

9. Pro romantické duše a sladké sny

Jemná růžová zjemní jakoukoliv ložnici a dodá jí romantický a něžný podtón. Drobnější vzor není příliš výrazný a nebude tak na sebe příliš upoutávat pozornost, ale do interiéru zapadne naopak velmi přirozeně.

10. Geometrické vzory nikdy nestárnou

Povlečení s geometrickými vzory v kombinaci s přírodními barvami dodají ložnici pocit útulnosti a pohody. Čisté linie budou lahodit vašemu oku a jen tak vás neomrzí. A třeba vás nalákají na pohodovu procházku v přírodě!