Jak na topení elektřinou v domácnosti?

První možností jsou elektrické přímotopy, druhou zase akumulační vytápění
  |  Komerční sdělení

V současné době je elektrické vytápění velice oblíbené, přestože cena elektrické energie neustále roste. Pokud však investujete do úsporné technologie, nemusí vás topná sezona vyjít na majlant. V následujících řádcích vám představíme elektrická topení, která se používají nejčastěji.

Setkáte se hned s dvěma variantami. První možností jsou elektrické přímotopy, druhou zase akumulační vytápění. Jaké jsou mezi těmito alternativami rozdíly? Jakých výhod topením elektřinou dosáhnete?

Elektrické přímotopy

Vytváří teplo přesně tam, kde ho potřebujete. Elektrické přímotopy nevyžadují přenášení rozvodů z kotelny, což je jejich obrovská přednost. Uplatnění nacházejí například v koupelnách, kde si přímotop pustíte ráno a večer. Během dne totiž v koupelně čas netrávíte, a tak se v této místnosti nemusí topit po celý den.

Elektrické přímotopy nepotřebují komín a kotelnu. Elektrická energie se přeměňuje na teplo beze ztrát, protože moderní zařízení jsou vybavena propracovanou technologií, která slibuje vysoký výkon i při malých rozměrech.

Akumulační kamna

Čistá, ekologická a minimálně hlučná. Přesně taková jsou akumulační kamna. Zapomeňte však na staré varianty, které nejsou tak úsporné. Investujte spíše do moderních kamen, s nimiž dosáhnete o 20 % vyšší účinnosti. Akumulační kamna jsou ohleduplná k životnímu prostředí. Co se týče nabídky, ta je také rozmanitá, přičemž z nejširšího hlediska se rozdělují na standardní a plochá.

Opět není vyžadováno připojení ke komínu, dokonce ani kotelna či sklad pevných paliv. Kamna fungují na elektřinu, kterou přetváří bez jakýchkoliv ztrát na teplo.

Jestliže se tedy obáváte topení elektřinou, nemusíte. Pokud si necháte správně navrhnout topný systém, nevyjde vás draho, ba naopak v porovnání s jinými komoditami ještě ušetříte.