Proč si koupit saunu do bytu? Důvodů je hned několik

Podle mnohých výzkumů je saunování prospěšné pro srdce, plíce i mozek
  |  Komerční sdělení

Finům nemůže konkurovat žádný národ, co se saunování týče, protože takřka devadesát procent z nich chodí do sauny alespoň jednou týdně. V samotné zemi je přes tři miliony saun jako takových, přičemž v minulosti se používaly dokonce i k porodům, léčbě různých nemocí a provádění obřadů. V následujících řádcích vám o finských saunách prozradíme více zajímavých informací.

Co člověk, to naprosto jiný názor. Spousta lidí se shoduje na tom, že horká a vlhká pára linoucí se z kamen na dřevo poskytuje ze saunování nejautentičtější zážitek. Velice rozšířená jsou však i elektrická topidla, neboť jsou praktičtější. Záleží jen na vás, jaká sauna do bytu je pro vás příhodnější. Každému vyhovuje něco jiného.

Přínos saunování

Podle mnohých výzkumů je saunování prospěšné pro srdce, plíce i mozek. Zmírňuje stres, snižuje krevní tlak a ulevuje od bolesti. Stejně tak uvolňuje svaly, zvyšuje duševní pohodu a představuje ideální způsob, jak zlepšit regeneraci po sportovní aktivitě. Finské sauny do bytu jsou v posledních letech nedílnou součástí mnoha obydlí.

Suchá sauna vysušuje pokožku, a proto saunování preferují i lidé s lupénkou. Nicméně na druhé straně se nedoporučuje osobám s atopickou dermatitidou, u nichž může nastat zhoršení namísto zlepšení. Saunování ulevuje od některých příznaků astmatu, protože se otevírají dýchací cesty, uvolňují se hleny a snižuje se stres.

Kde koupit saunu do bytu?

Pokud v českých vodách hledáte specialistu na sauny, podívejte se do nabídky společnosti HORAVIA s.r.o. – FINSKÁ SAUNA, která má v tuzemsku hned několik showroomů. Připravuje finské sauny na míru, navrhuje a realizuje luxusní venkovní sauny a v portfoliu produktů nechybí ani infrasauny a sauny parní či kombinované. Vytvořte si doma wellness zónu, nebudete ničeho litovat, ba naopak.