Slavný herec Morgan Freeman žije v neustálé agónii. Nedá se to vydržet, přiznal

Morgan Freeman trpí fibromyalgií
  |   osobnost

Ikonický Morgan Freeman je podle mnohých jednou z největších hereckých osobností současnosti. Za dekády, po které se věnoval své herecké profesi, vystoupal až na úplný vrchol tohoto umění. Jeho zdravotní stav je na tom ale podstatně hůř.

Freeman si zahrál hned v několika dnes již kultovních filmech. Zazářil ve snímku Vykoupení z věznice Shawshank, kde se společně se svým spoluvězněm snaží najít způsob, jak přežít v drsném vězeňském systému.

Dále si ho můžete pamatovat také z oblíbeného filmu Božský Bruce, z komedie, kde si zahrál po boku Jima Carreyho, a také z filmové klasiky Řidič Miss Daisy, která měla premiéru roku 1989.

Zatímco jeho herecká kariéra raketově stoupala vzhůru, začalo jeho zdraví pomalu upadat poté, co přežil nebezpečnou autonehodu. Z této traumatické události sice vyvázl živý, ale odnesl si velmi vážná zranění

Herec byl údajně při příjezdu záchranářů při vědomí, ale jeho stav vyžadoval okamžitou lékařskou péči a záchranáři ho popsali jako velmi vážný. Do nemocnice ho tehdy převážel vrtulník.

Freeman si z nehody odnesl hned několik bolestivých zlomenin, mezi kterými byla i zlomenina paže a loktu. Zlomenina ruky mu bohužel poničila nervy, které se mu lékaři pokoušeli uvést do původního stavu prostřednistvím několikahodinové operace.

Ve svém rozhovoru s Tomem Chiarellou herec prozradil, že trpí nesnesitelnými bolestmi paže kvůli stavu zvanému fibromyalgie. „Nahoře a dole na ruce, tam je to nejhorší, k nevydržení,“ prozradil herec v rozhovoru.

Toho, že herec trpí bolestí ruky, si Chiarella všiml ještě předtím, než mu jeho podezření sám Freeman potvrdil.

Bolí to, když chodí, když nehybně sedí, když vstává z gauče a když špatně došlápne na vlhké louce. Víc než bolí. Vypadá to jako určitá agónie, i když se o tom nikdy nezmiňuje,“ popsal v rozhovoru.

Zdroj: Esquire, Express

KAM DÁL: Žena na sociálních sítích ukázala realitu. Reakce jsou různé.

Klíčová slova: