ANO se inspiruje na Slovensku. Do prezidentských voleb vyšle ženu, jmenuje se Monika

Momentka, která mluví za vše. Monika Babišová pokukuje po prezidentské funkci
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Zuzana Čaputová již na Slovensku složila prezidentský slib a nadšení obyvatelé si nemohou první ženu jako jako hlavu státu vynachválit. Vlna nadšení se přirozeně přelila až do České republiky, kde se nejsilnější politické hnutí ANO nechalo přirozeně inspirovat.

/POLITICKÁ SATIRA/ Příští prezidentské volby odhalí jedno velmi zajímavé jméno. Čápi na střeše už si povídají o tom, že Česká republika bude mít svou první prezidentku v historii. Zatím nejblíže byla k této ústavní funkci trojice kandidátek z první přímé volby.

Zuzana Roithová, Táňa Fischerová a Jana Bobošíkova ještě neuspěly, ale dnes je situace zcela jiná. Slovensko nastavilo trend, který chce nejsilnější politické uskupení naplnit i v našich končinách. Andrej Babiš totiž chystá opravdu nečekaný tah. O jaké jméno jde?

Tvrdý trénink

Celý velmi odvážný plán premiéra České republiky Andreje Bureše Babiše byl poprvé poodhalen, když se nejmenovanému bulvárnímu plátku podařilo odhalit, že manželka Monika Babišová pravidelně dochází na kurzy rétoriky s Janem Přeučilem.

Nejdříve se tato skutečnost nezdála nikterak fantastická. Jako premiérova žena přece musí pracovat na zdokonalování svých vyjadřovacích schopností. Důvod, proč však třikrát denně navštěvuje lekce mistra slova Jana Přeučila, je mnohem zajímavější.

Monika Babišová je totiž v plném tréninku na novou pracovní funkci. Už totiž nebude jenom manželkou, ale v budoucnu možná dokonce prezidentkou České republiky. Trénink v tichosti probíhá již několik let a výsledky práce jsou nepatrně viditelné z každého mediálního výstupu. Těch je stále však zoufale málo. Marek Prchal se svým týmem nechce společnosti představovat polotovar, ale vybroušený drahokam. Času je však zoufale málo.

Volby se blíží

“Jde o to nastrčit do politické funkce trójského koně. Monika Babišová je pro tento případ ideálním kandidátem. Andrej Babiš chce všechno řídit sám a jeho žena na pozici hlavy státu se prostě bude řídit tím, jak manžel rozkáže,” myslí si politolog Ondřej Štěpánek z institutu politického inženýrství.

Napětí v pracovním týmu hnutí ANO se však s blížícími se volbami stává až neúnosné. Monika Babišová totiž údajně neprojevuje výraznějšího zlepšení svých řečnických schopností. Údajně měla Monika Babišová přednášet projevy Zuzany Čaputové, ale z paměti si nezapamatovala žádné slovo, takže jí nezbylo nic jiného než improvizovat.

“Vzhledem k tomu, jakým způsobem se vyjadřuje sám premiér Babiš, si nemyslím, že by to měla být pro českého voliče překážka,” dodává Štěpánek. Zatím se stále jedná o spekulace a je možné, že se nakonec dočkáme úplně jiného řešení, ale vidina první české prezidentky je velmi lákavá. Babiš tak pomalu naplňuje svůj plán vytvořit určitý druh aristokratické republiky, kdy všechny důležité funkce pomalu získává do svých rukou a snaží se tak rozhodovat de facto o všem.

Zda se zákulisní informace potvrdí, se oficiálně dozvíme v blízké budoucnosti, ale už teď je jasné, že hnutí ANO půjde po cestičce, kterou vyšlapala Zuzana Čaputová. Za každou cenu chce Andrej Babiš vidět na Pražském hradě ženu a nejradši tu svoji.