Raport od Kocoura jak bylo

 

Před několika dny jsem se zmínil o zábavném volném večeru v restauraci u Kocoura. Abych byl přímo u zdroje, zúčastnil jsem se večera na vlastní kůži, abych vám podal informace, jaké to tam bylo, co se dělo, a jaké bylo prostředí.

     Hospoda u Kocoura je ve Vysočanech, kde po výstupu z Metra B jsem přešel křižovatku směrem k Raiffeisenbank, a dál asi po 30 metrech jsem byl v cíli. Zábava pro nezadané, ale i pro ty co už mají partnera a chtějí se pobavit, či pro lidi kteří hledají nové přátelé.

     Venku bylo doslova tropické počasí dusno a já s obavami vstupoval do restaurace, po schodech, které směřovali někam dolu. Vstoupil jsem do podlouhlé restaurace s příjemným barem, stoly, sezením, a na konci čekalo pro tance chtivé lidi taneční parket s osvětlením a DJ. Zdenek.

     Vzduch byl příjemný, neboť z boku vedly schody opět nahoru a to rovnou na velký prostor zahradní restaurace, takže o ventilaci bylo postaráno. Akce začala od 19 hodin, ale už po 18 se začali scházet lidé, ať v hloučku, či samy, příjemná obsluha vše zvládala, a tak jsem nevydržel a dal si i večeři. Na to, kolik stála, (pod 100 Kč), jsem byl příjemně překvapen, jaké porce tam dávají. Jsem jedlík, ale tohle bylo na mě moc. Díky chuti a kvalitě jsem požádal obsluhu, zda si zbytek večeře, která se do mě zkrátka nedostala ani při přemlouvání „Musíš, máš na to,“ mohl vzít domu. I na tuto variantu tam jsou připraveny.

     Přesně v 19 hodin spustil Dj. Zdenek hudbu a než jsem se nadál, už se tancovalo. Ta akčnost byla úctyhodná. Hrály se písničky 80-90 let, ale i z dnešní doby. Na stole jsem měl lístek o zaplacení vstupného 100 Kč, a číslo na něm bylo číslo, kde se v tombole ve 21,30 losovali šťastní výherci.

     Byla tu možnost vyhrát poukazy na další tyto akce zdarma, CD či DVD asi s hudbou a hezkými filmy, nějaké vzorkové parfémy jak pro muže, tak pro ženy, a dokonce i občas prý poukazy do kosmetických či kadeřnických salonů.

     Zajímavostí bylo to, že tam byla zástupkyně cestovní kanceláře pro sólo cestovatele, či pro skupiny přátel, a nabízela v katalogu, který každý dostal dovolené jak v ČR, tak v zahraničí za dost dobré ceny.

     Pro ty, kteří se ostýchají, mám dobrou správ. Po pár minutách jsem zapadl do dobré party, neřešila se práce, problémy, ale probíral se humor, kam kdo pojede, kam by se vyrazilo, a vůbec se nebral potaz kdo tu je poprvé, kdo ne, kdo je tu nový, a zda přišel sám nebo ne. Zkrátka jsem zapadl mezi lidi jak ozubené kolečko do hodinového stroje.

     Kolem 23. hodiny jsme to nevydrželi, ono přece jen bylo dost teplo od tance a světel, ale i menší počet lidí, což s ohledem na probíhající dovolené jsem chápal, a s dvěma účastníky jsme se vydali domů.

     Jenže člověk míní, a osud mění. Slovo dalo slovo, blesková reakce, a výsledkem bylo, že jsme metrem B dojeli na Karlovo náměstí, prošli se podél Vltavy, dále přes Staroměstské náměstí na náměstí Republiky. Dobře jsme zvolili. Bylo teplo, ale už ne takové, od vody příjemný vzduch a zrovna na náplavce byla akce nějakých kapel, takže bylo na co koukat. Ulice plné mladých lidí, dokonce jsme si popovídali stylem ruka noha s prima turistkami z Kanady, prošli Staroměstské náměstí, kde také byla nějaká zábavná akce, a dost těžko jsme se na náměstí Republiky loučili a jeli domu. Samozřejmě jsme už vymysleli další akce kam se vrtnout, podívat. Na jednu z nich nám dali z Vltavy sami noční akční lidé.  A to, že Vltava i v pozdní hodině po 23. byla plná šlapadel osvětlena romantickými světýlky, a možnost si vypůjčit šlapadlo pro 4 lidi doslova poňoukala k tomu, abychom napříště tuto šanci využili.

 

Nepřidáte se také? Projít se po městě, zašlapat si na šlapadle, dát si někde noční osvěžení, a zároveň si u Kocoura zatancovat, popovídat? Akce u Kocoura se koná každých 14 dní, a budu včas o ní informovat. Tak těšíme se na vás…