Noční Praha má své nezaměnitelné kouzlo, jako i setkání přátel portálu www.ctidoma.cz

 

Žítí v singlu znamená i občas dar mít večer na sebe, jen na sebe čas. Ale co s ním? Tato otázka byla tématem návrhu pro všechny čtenáře stránek www.ctidoma.cz a rubriky singl. Sejít se, poznat se osobně, popovídat si a někam společně vyjít. S ohledem na horké dny byl zvolen večerní čas, s poznáváním noční Prahy.

 

Na tento návrh se ozvalo několik lidí, kteří měli zájem o tuto akci. Ve 21 hodin byl sraz ve stanici Malostranská, kde byl příjemný chládek, a během 15 minut se sešlo celkem 9 lidí. S ohledem na teplé dny, a probíhající dovolené, jakož i šibeniční termín od návrhu k realizaci, jenž byl dán, to byl úspěch.Původně zněl návrh na noční procházku Hradem, ale z toho sešlo, neboť do kopce se po schodech nikomu nechtělo, a zároveň padl další návrh, který vše přebil. Projít Kampou, a vypůjčit si šlapadla na Střeleckém ostrově, a projet noční osvětlenou Prahu po Vltavě.

 

Při procházce Kampou v družné konverzaci proložené smíchem, povídáním o životě, a osobních poznatcích a zážitcích v životě single, se pomalu došlo k Národnímu divadlu, a posléze v půjčovně šlapadel na Střeleckém ostrově se ve třech plavidlech vyrazilo na společnou plavbu noční Prahou.Teplota v tu dobu, kolem 22 hodiny, byla velice příjemná, vál příznivý větřík, a Vltava se hemžila osvětlenými šlapadly i loďkami.  Výhled na ozářené město od hladiny Vltavy byl nezapomenutelný. Škoda jen, že v pořízení fotografií tma nedala moc šancí.

 

Po hodinové plavbě a navrácení šlapadel byla krátká pauza na zmrzlinové poháry, sklenky ledové kávy v jednom příjemném zahradním posezení v centru Prahy. Odtamtud byl přesun na půlnoční klobásku v dolní části Václavského náměstí. Poté se prošlo Václavské náměstí kolem dokola, a cesta pokračovala přes Staroměstské náměstí pěší zónou na Náměstí republiky, kde jsme se rozloučili a nočními spoji se vypravili domů.

Setkání trvalo více jak 4 hodiny a bylo to jedno z mála příjemných setkání, a poznání prima party lidí v dnešní uspěchané a anonymní době.

Další setkání se plánuje na konec měsíce srpna, kde bude každý vítán bez ohledu na věk. Návrh zní. Tanec, bowling, minigolf, anebo zase noční Praha s překvapením. Co byste navrhovali a preferovali vy? Zúčastníte se?

Jaké využití volného času by jste preferovali při dalším společném setkání?