Tip na víkend: Mariánská pouť v Černošicích

Mariánská pouť V Černošicích o tomto víkendu nabídne zábavu malým, ale i velkým
 

Jako každý rok i letos se budou v Černošicích točit kolotoče, hrát pohádky i hudba rozličných žánrů, vystoupí šermíři i kejlíři, chybět nebude ani jarmark.

Tradiční venkovská událost se uskuteční v Komenského ulici a před kostelem Nanebevzetí Panny Marie se uskuteční tento víkend 15. a 16. srpna.

Pro děti nejen atrakce i pohádky

Pro děti se budou hrát tři pohádky, tentokrát přijede Divadlo Kaká a MIMo.s. Přímo u kostela se bude točit kolotoč i cukrová vata. Další atrakce budou na děti čekat v Parku Berounka, kam lze dojít od kostela zkratkou (úzkou uličkou) kolem Penny Marketu.

Sobotní koncerty a večerní zábava

Na letošní akci přijalo pozvání několik hudebních skupin. Sobotní odpoledne bude vyhrávat kapela Třehusk. Podvečer bude pódium patřit kapele Latin Wave se zpěvákem a saxofonistou Vladislavem Drtinou a v Černošicích populární skupině Acoustic Noise Band. Na pouťové večerní zábavě to s vámi rozjede skupina Bubny Praha.

Neděle ve znamení hned několika kapel a souboru Rosa Boemica

V neděli se pak můžete těšit na několik kapel, například skvělého kytaristu ze Slovinska Paula Batta a jeho band či na Harry Band. Mariánskou pouť, která je letos zapojena do oslav výročí 900 let od první zmínky o Černošicích, tematicky zakončí koncert v podání souboru Rosa Boemica, jenž je letos věnován 900 letům v chrámové hudbě na území Čech.

Výstava věnovaná 2. světové válce

Stalo se již tradicí, že o pouti máme jedinečnou možnost nahlédnout do černošické historie. Tradiční výstava o historii Černošic  bude otevřena po oba dny Mariánské pouti v komunitním centrum MaNa (Komenského ul. č.p. 2018 - naproti kostelu). Letos je věnována 2. světové válce s důrazem na její konec v Černošicích a okolí.

 

Zdroj: Město Beroun/Pavel Blaženín