Dětské herny. Víme, které zrovna frčí

Zábavu pro mimina až po puberťáky nabízí většina dětských heren
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Jakmile venku klesne teplota pod bod mrazu a sníh nikde, procházky a řádění na hřišti je jaksi spíš okrajovou záležitostí. Zábava i pro ty nejmenší čeká tentokrát jinde…

Žirafa je opravdu obrovská

Určitě nešlápnete vedle, když navštívíte Funpark Žirafu v Čestlicích. Na obrovské ploše si budete připadat jako pohádkovém v lunaparku. Kromě kolotočů, autodromu, obří prolézačky, skákacího hradu nebo i malé bobové dráhy a dalších atrakcí tam najdete spoustu dalších lákadel. Například v další části, která je umístěna v patře, se děti mohou svézt na mašince, zahrát si na hasiče nebo navštívit 9D kino.Šikovně je rozdělená zóna pro ty nejmenší, kteří se mohou vyřádit v balónkovém bazénku se skluzavkou nebo vyzkoušet nejrůznější prolézačky určené jejich věku. Součástí dětské herny je i bar s občerstvením a hned vedle restaurace, kde se také pořádají narozeninové oslavy pro děti.

Tip: Na Tři krále se ve Funparku Žirafa koná akce s balónkovou show, navíc získáte třetí vstupenku zdarma.

Raději chcete se svými dětmi vyrazit na lyže? Víme, kam vyrazit ve středních Čechách i to, na co si dát pozor při výuce lyžování

V zooparku najdete vytápěné hřiště

Jste-li pro to, aby vaše děti pobývaly i v zimě co nejvíce v přírodě, pak je skvělou volbou Farmapark Soběhrdy. Po řádné vycházce za zvířátky se můžete přemístit do vyhřívané dětské herny. Na jednom kilometru čtverečním se děti mohou bavit na skluzavkách, prolézačkách, tobogánech, skákadlech, vyzkoušet si mohou interaktivní podlahu nebo si odpočinout u pohádky v minikině.

Rada: Nezapomeňte s sebou přibalit bačkůrky.Od nohou je i ve vytápěné herně zima

Tip z Velkých Popovic: V kavárně Andělce si můžete vychutnat nejen dobrou kávu, ale přijít s dětmi i tvořit

Komornější kavárny s dětským koutkem

Vedle dalších poměrně obřích heren jako je například Koala Café v pražské Hostivaři nebo Brumbabule ve Vysočanech existují i ty docela malé, které mají také co do sebe. Rozhodně se tu tolik za svou ratolestí nenaběháte. U dobré kávy tak můžete mít své dítko neustále pod dohledem. Mezi takové útulné dětské koutky s rodinnou a kavárenskou atmosférou patří vršovická Coolnička. Přestože se nejedná o obří prostor, děti si tu mohou zaskákat na trampolíně, klouzat se nebo třeba zajezdit na autíčkách. Součástí herničky je i příjemně vybavený bar. Milé je i vstupné, které zaplatíte pouze za dítě, a činí na celý den 70 Kč. Každý desátý vstup je pak zdarma. Prima místo je i kavárna s dětským koutkem Divoké matky v pražském Karlínu. Kavárna, kterou provozuje herečka Kristýna Boková se svou kamarádkou, pořádá pro děti i pravidelné dílničky a divadelní představení.

Do jaké herničky chodíte vy? Podělte se s námi o vaši zkušenost.