Jak vypadá "dokonalá žena" podle časopisů?

Jak vypadá ideální žena podle magazínů? Je šťastná?
 

Jak vypadá žena, která se řídí zásadně podle časopisů? Co má ráda, jak se chová a jaká témata jsou pro ni nejdůležitější? Pojďme si představit ženu, kterou ženské časopisy stvořily.

Ženská podle časopisů vypadá přesně tak, jako kdyby brala každé slovo z dámského magazínu úplně vážně. A když říkám vážně, myslím tím opravdu VÁŽNĚ. Není proto divu, že naše magazínová žena, říkejme jí třeba Evička, má tak trochu sníženou inteligenci. Moc selského rozumu nepobrala, takže potřebuje i návod na to, jak si připravit snídani, jak má cvičit, jak se má bavit s klukem apod. Evička je prototyp nešikovné ženy, kterou zajímá jenom pár témat. Tématy ženských časopisů to končí.

Navždy nevinnou holčičkou

Evička není nejmladší, je jí už přes dvacet let (což je více, než sedmnáct nebo šestnáct), ale ustavičně se snaží své stárnutí zakrývat. Se zaujetím pročítá nové recenze na kosmetiku a pleťové masky, dává si každý večer na obličej okurky nebo avokádo. Nikdy nezapomene na ranní rozcvičku a porce servíruje šestkrát až osmkrát denně. Potřebuje kontrolovat všechno, co jí, takže snídá musli, ovoce, na oběd mívá kuskus nebo salát. Vlastně je na permanentní dietě a úzkostlivě se stará o svůj vzhled. Ve skrytu duše ví, že je opravdu ošklivá a tlustá, takže musí denně pracovat na tom, aby to tak nebylo.

Čokoláda na deprese

Naštěstí si při všem tom vážení, přeměřování a denním cvičení může říct, že je se sebou vlastně spokojená. Ano, ale pouze za předpokladu, že nesní čokoládu. Protože když už si jeden malý kousek dá, sice se cítí dobře a uleví jí to od depresí - které má, protože není dokonalá -, ale zároveň se dostaví výčitky svědomí, protože porušila melounovou dietu. Je v neustálém napětí jako uzlíček neštěstí. Není stabilní, ale spíš labilní. Neustále se řeší a nikdy se sebou není spokojená.

Má se ráda taková, jaká je

Ano, i když to zní poněkud rozporuplně, někdy se ráno probudí a řekne si: ,,To je tak krásné, že jsem přesně taková, jaká jsem”. A pak jde na dvě hodiny posilovat a cvičit. S tím souvisí i její vztah k mužům. Z nepochopitelných důvodů muže, který se jí líbí, ještě stále oslovuje jako ,,kluka”, snad protože se bojí, že na ,,muže” by neměla. Často si pročítá názory sedmnáctiletých kluků a rozplývá se nad fotkama oblíbených hudebních skupin. Když už se jí někdo líbí, tak ho uctívá jako boha a nazývá ho ,,můj idol”. To je výraz pro kluka, který se jí líbí (kdybyste nevěděli).

Přejídání a následná nadváha může vést k ucpávání cév

Módní guru vždy a všude

Vlastně ani nepřekvapí, že Evička zná všechny módní trendy a aktivně je sleduje. Takže když je v zimě IN nosit modrou a na jaře vstupuje do módy červená, Evička okamžitě běží do obchodu a mění šatník. Modré věci, které si nakoupila v podzimním výprodeji a doufala, že je vynosí dalších pět let, musí okamžitě putovat na charitu nebo kamarádce. Aspoň udělá dobrý skutek, no ne? V šatníku je potřeba udělat místo na červenou. A pozor, oblečení nakupuje zásadně ve značkových obchodech. Orientuje se podle značek, které najde v časopise a podle toho, jestli v tom modelka vypadá dobře, rozhodne se Evička, zda si červenou šálu koupí nebo ne. Většinou si ji koupí.

Také dbá na to, aby vypadala sexy i při běhu, takže má v záloze sportovní oblečení ve všech možných barvách - sportuje v tom, co je zrovna IN.

Dokáže se postarat o svého miláčka

Sice má problém navázat první kontakt, když se jí její IDOL líbí - neví, o čem se s ním bavit, takže si musí předem vytvořit určité body a podle těch se orientovat. Ale když už se podaří ho sbalit, v lepším případě ho alespoň nalákat do svého bytu (který ho pravděpodobně vyděsí a uteče), je Evička mistryní svojí práce. Vždyť přece vztahy a sex jsou základním pilířem vztahu. A Evička nemá na práci nic jiného, než být sexy krásná a vyrovnaná žena, která si najde dokonalého IDOLA, se kterým bude mít ideální zamilovaný vztah - samozřejmě ošetřený kondomem a hormonální antikoncepcí.

Ví naprosto přesně, že rozhodující je připravit dobrou snídani. Takže chlapovi (pardon, idolovi) připraví musli s banánem a jahodama. Určitě ho taková ňamka potěší a bude se oblizovat až za ušima! Nebo třeba vejce ve tvaru srdíčka. A což takhle toust ve tvaru srdíčka? Láska prochází žaludkem. Nebo žaludem. Proto Evička skvěle ovládá i orální sex a nemůže se ho nabažit. Co na tom, že potřebuje návody, jak sbalit svého idola - když už ho má před sebou, tak ví, co s jeho přirozením dělat. A ví to naprosto přesně a v bodech, protože už to před tím trénovala na banánu s kondomem. Jen tu a tam nahlédne do časáku.