Dovolená zadarmo: Seznamka MissTravel

Podívat se na dovolenou, i když nemáte peníze? Jak pro koho
 

Kdo by nechtěl vycestovat do různých koutů světa zcela zdarma. Srí Lanka, Dubaj, Nový Zéland, nebo třeba Spojené státy. Díky seznamce MissTravel je to možné, ale pozor. Všechno má svou cenu.

Započal červenec a spolu s ním mnoho lidí vyráží na dovolenou. Někdo jede na výlet po České republice, jiný sáhne hlouběji do kapsy a vycestuje do okolního státu. Je tady ale skupina lidí, která neplatí vůbec nic. Nebo přece jen platí? To je na individuálním posouzení.

Na seznamku MissTravel, která je celá vedena v angličtině, se může registrovat kdokoliv bez ohledu na zemi pobytu nebo jazyk, kterým mluví. Přehledná registrace vyžaduje několik informací o osobě, jako třeba pohlaví, věk a vyplnění země, do které by se člověk rád podíval.

 

Registrace na web je dvojí. Buď muž nebo žena, kteří by rádi vycestovali, ale nemají na to finance. A pak muž nebo žena, kteří mají v plánu někam vycestovat, ale hledají k tomu partnera spolucestovatele. Háček je v tom, že ti, kdož chtějí někam vycestovat a hledají k tomu partnera, či v drtivé většině partnerku, budou za tohoto “nemajetného” jedince všechno platit. Letenky, ubytování i jídlo.

 

Všechno něco stojí

Nabízí se otázka, proč by to někdo dělal. Odpovědí se nabízí nespočet. Jedním z vodítek je třeba samotné pojetí vyplněného profilu. Pokud jste zadaní, nemáte na této seznamce své místo. Pakliže tedy uvažujete, že společně se svým partnerem nebo rodinou vyrazíte na dovolenou zadarmo, můžete na to zapomenout.

Na seznamce máte jasně na výběr, jaký může být váš rodinný stav. Single, rozvedený, ovdovělý, žijící odděleně, a pozor - ženatý, ale hledající, nebo žijící v otevřeném vztahu. Jinými slovy, pokud nebude mít cestovatel postranní úmysly, nejspíš se jen tak na Maledivy nepodíváte. A ani nikam jinam.

 

Někteří cestovatelé a cestovatelky si seznamku MissTravel nemohou vynachválit. Vystřídají několik cestovatelů-platičů, kterým nabídnou svou spoluúčast na jejich dovolené, a podívají se tak do různých koutů světa. Takové spolucestování zadarmo má však svoje rizika - z dovolené si můžete odnést něco víc, než byste chtěli, nebo se také nemusíte vůbec vrátit.