Nejvyšší výhry v loterii. Evropa se s Amerikou nemůže rovnat. Miliardy získala i americká důchodkyně

Miliardové výhry mění život ze vteřiny na vteřinu
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Když v České republice před několika dny padl miliardový jackpot, jednalo se o druhou nejvyšší výhru v našich dějinách. K překonání tuzemského rekordu tak chybělo něco přes miliardu. Ovšem na první pohled astronomické částky nejsou nic ve srovnání s tím, jaké výhry si rozdělují šťastlivci v USA.

O rekordním výherci v České republice z roku 2015 se toho moc neví, ale už jenom těch pár informací vypovídá o tom, že být ze dne na den miliardářem umí pořádně zatočit hlavu. Muž z Pardubického kraje chtěl zůstat anonymní a u společnosti se o výhru rozhodl přihlásit až 26 dní po vyhlášení osudových čísel.

Když se dostavil přímo do sídla firmy, mluvil o tom, že těch několik dní čekal, až opadne společenská hysterie. Údajně si vzal 250 tisíc v hotovosti a odjel domů zpátky vlakem. Následně mu bylo na bankovní účet připočteno 2,5 miliardy korun. Tím veškeré známé informace o českém rekordmanovi končí. Jaké příběhy známe ze světa?

Síla peněz

U Evropě se rekordní částka nepřehoupla přes pět miliard korun, a proto jsou gigantické výhry ve Spojených státech amerických opravdu nedosažitelné. Pátá nejvyšší padla znovu ve hře Powerball, kde si dva muži rozdělili 12 miliard korun. Jeden ticket tak nabobtnal až k hodnotě 6 miliard.

Jaké je to mít obrovské štěstí na konci svého života, ví stařenka z Floridy. Ta ve svých 84 letech vsadila ticket v hodnotě 50 Kč a získala neuvěřitelný 12,980 miliardy korun. Dodnes se jedná o nejvyšší výhru, kterou kdy vyhrál jeden jediný člověk.

Z paní se stala v USA celebrita, protože na Floridě existuje zákon, který výherce zavazuje se o výhru přihlásit osobně. Žena si nechala na místě vyplatit v hotovosti polovinu celé částky. Na stará kolena měla zcela jistě mnoho nabídek k sňatku od mužů napříč generacemi.

Bronzová medaile

Třetí nejvyšší výhra se v USA vyplácela mezi dvě osoby. Muž, který si přál zůstat v anonymitě, pocházel z Californie. Novináři v této souvislosti přišli pouze na to, kde si výherce svůj ticket pořídil. Loterijní společnost údajně večerku, která tento los prodala, odměnila 22 miliony korun.

Muž se dělil se ženou z Georgie, která údajně hystericky vtrhla do sídla společnosti s ticketem v ruce a dožadovala se okamžitého vyplacení své výhry.

Rok 2012 měl být pro celé lidstvo údajně zlomový. Kdo ví, co doopravdy znamenal konec mayského kalendáře, ale co z něj určitě nevyčtete, je hodnota druhé nejvyšší výhry v loterii. Ta se vyšplhala na neuvěřitelných 14,432 miliardy korun. O výhru se podělily tři osoby, které z pochopitelných důvodů zůstaly v anonymitě.

Výhra nejvyšší

Ve stejném roce jako u nás byl překonán rekordní jackpot i v USA. Neuvěřitelných 1,58 miliardy dolarů (38 miliard Kč) si rozdělili tři výherci z Floridy, Californie a Tennessee. V loterii Powerball byla osudová čísla 08, 27, 34, 04, 19 a doplňkové powerball číslo 10. Nutno dodat, že výsledná výhra v USA podláhá federální dani, která nějaký ten dílek z koláče uloupne.

V České republice výherce získá celou zmiňovanou částku. I tak si tři sympatické manželské páry z malých amerických městeček vydělaly grandiózní výhru, kterou bude velmi těžké utratit po zbytek svého života.