Žena se na sociální síti pochlubila s plnovousem. Nejde prý o nic neobvyklého

Ženy trpící syndromem polycystických vaječníků se potýkají s nadměrným ochlupením, přibýváním hmotnosti a dalšími nepříjemnými příznaky
 

Nadměrným ochlupením v oblasti obličeje může trpět každá žena, u které vznikl určitý typ hormonální nerovnováhy. Ne všechny jsou ale schopné se přijmout takové, jaké jsou, a nechat vousy volně růst. Tato odvážná uživatelka TikToku to ale dokázala.

Na sociální síti TikTok se objevilo video ženy, která na něm pyšně ukazuje svoje vousy. Dále vysvětluje, že trpí syndromem polycystických vaječníků (PCOS).

Tato nemoc je u žen způsobena nadměrnou produkcí mužských pohlavních hormonů. Takto vyvolaná hormonální nerovnováha poté způsobuje i nadměrné ochlupení v oblasti obličeje, které se u žen běžně nevyskytuje.

@peekaboopumpkin

I understand that assignment ##pov ##123PandoraME ##PCOS ##Beard ##SelfCare ##hair ##beauty

♬ The Assignment - Tay Money

 

Ženy, u kterých se tento syndrom projevil, často v jeho důsledku i trpí neplodností. Trpí jím zhruba 6 až 20 % a je velmi težké ho rozeznat.

Projevuje se tak, že pacientky vypadají velmi mužně, často se u nich objevuje akné, hyperpigmmentace, nadměrné vypadávání vlasů a jejich postava postrádá typické ženské křivky.

Dále PCOS způsobuje mimo jiné také přibývání na váze, bolesti pánve a potíže se spánkem. V důsledku hormonální nerovnováhy, ale i některých příznaků, jako je např. nadměrné ochlupení, ztrácí ženy sebevědomí a mohou se dokonce i dostat do stavu deprese.

To ale není případ 36leté uživatelky sociální sítě TikTok, která se se svým ochlupením na obličeji smířila a rozhodla se, že je její vous zkrátka její součástí, a holit ho nehodlá.

Nebylo to ale jen tak, smířit se se svým vzhledem způsobeným hormonální nerovnováhou jí trvalo celá léta.

Nakonec to ale dokázala a se svým plnovousem se pochlubila tisícům uživatelů. Dokonce vousy i zapletá do copu.

@peekaboopumpkin

You wanted it braided. ##manifestation ##styleinspo ##pcos ##braid ##hairstyle ##beard ##BetterTogetherChallenge ##PlutoTVDecades ##beautyhacks

♬ Still Into You Drill - ShoBeatz

 

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Dívka utratila statisíce, aby vypadala jako panenka. Nyní lituje.