Dětem z benešovské nemocnice pomůže Hospital Fest

 

První záříjovou sobotu ožije areál Nemocnice Rudolfa a Stefanie festivalem Open Door Hospital. Výtěžek akce má zpříjemnit pobyt v nemocnici malý pacientům na dětském oddělení.

Druhým rokem proběhne benefiční festival Nemocnice Rudolfa a Stefanie na podporu dětského oddělení v sobotu 5. září 2015 od 13 hodin do 22 hodin na louce u hematologie.

„Letos uvidíme a uslyšíme ještě hudebně bohatší program. Celkem se na podiu vystřídá devět kapel nebo interpretů. Mezi největší hudební taháky patří určitě, zpěvák a klávesista Roman Dragoun, známý ze svého působení v kapelách Progres 2 a Futurum. Dále Oskar Petr zpěvák a muzikant, který dříve působil ve skupině Marsyas nebo Jazz Q, a je autorem mnoha českých hitů. O nic pozadu nezůstanou ani další účinkující z místních luhů a hájů. Hvězdné seskupení kapel ATD, Lahvátor, Poprask, Rocktom, From is gone, Ultima a AVEN, jen tak pohromadě a na jednom podiu, prostě neuvidíte, jen v naší nemocnici, “ říká organizátor akce a tiskový mluvčí nemocnice Petr Ballek.

V doprovodném programu se představí benešovské mažoretky Wild Cat, orientální tance, zdravotní klaun a Dům dětí a mládeže Benešov. Připravena bude prezentace výstavy POKOS Ministerstva obrany ČR s vojenskou soutěží pro děti, airsoftová střelnice a exponáty Vojenského muzea Lešany. Lahůdka v podobě vystoupení tanečního vystoupení vojenských husarů. Pestrý program s mnoha soutěžemi pro děti, skákací hrad, malování na obličej a podobně. V areálu nemocnice bude také občerstvení.

„A to jak v minulém roce, tak i letos chceme výtěžek věnovat na podporu našeho dětského oddělení. Díky různým místním firmám a partnerům můžeme tak realizovat nejenom program multižánrového festivalu, ale také společně získat finance. V minulém roce jsme například získali 25 tisíc Kč, za které jsme zakoupili hračky, tablety a různé další potřeby pro hospitalizované děti do herny našeho dětského oddělení nemocnice,“  říká Petr Ballek. 

Na festival bude vstup volný, ale návštěvníci mohou sami přispět finančním příspěvkem a odměnou jim bude nejen pamětní placka s logem festivalu a navíc celé odpoledne a večer, plný hudby, zábavy a dětských soutěží.

„Nejvíce si cením toho, že místní podnikatelé a firmy chtějí pomoci a přispět na tuto akci. Neméně skvělé je i to, že muzikanti a další účinkující chtějí vystupovat zdarma bez nároků na honorář. Samozřejmě je tam i spousty dalších lidiček, kteří se na tom budou podílet organizačně jako pořadatelé. Návštěvníci mohou přispět na dětské oddělení a všechny spojuje krásná myšlenka udělat něco navíc, co udělá lidem radost a také přinese nějaký užitek. V našem případě zpříjemnit dětem na dětském oddělení jejich pobyt v nemocnici. To není málo, a chtěl bych všem dopředu poděkovat“, uzavírá Petr Ballek.

OPEN DOOR HOSPITAL FEST - sobota 5. září 2015 od 13 hodin do 22 hodin v nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov

Chystáte se 5. září navštívit Open Door Hospital Fest v benešovské nemocnici?

Klíčová slova: