Čtyřicet ponožkových psů z Dolních Břežan pomůže hendikepovaným

Koordinátorka Ponožkového psa za Dolní Břežany Michele Mensová (uprostřed)
 

Stát hradí pouze výcvik vodicích psů pro nevidomé. Dolní Břežany se proto zapojily do charitativní akce, na podporu výcviku asistenčních psů pro tělesně postižené či neslyšící.

Koordinátorka Ponožkového psa za Dolní Břežany Michele Mensová předala 17. května 2016 Pestré společnosti 40 nádherných a s láskou ušitých pejsků. Centrum Břežánek se zapojilo do kampaně Ponožkový pes a stalo se prvním sběrným místem v obci Dolní Břežany. 

Kampaň Ponožkový pes pořádá nezisková organizace Pestrá společnost, o.p.s., která od roku 2009 cvičí asistenční psy pro lidi s postižením. Klienty jsou často děti při canisterapii. Signální psi zase upozorňují neslyšící páníčky na okolní zvuky. Asistenčního psa mohou získat lidé na vozíku.

Patronkou projektu je již druhou sezonu herečka Anička Polívková. Na mnoha místech České republiky nyní šijí lidé od dětí až po seniory jednoduché pejsky z ponožek a dozvídají se o tom, co obnáší práce asistenčního psa. Zapojit se můžete také a více infomací získáte na stránkách ponožkovýpes.cz

Klíčová slova:
pes