Fofrníky nejsou! A nebudou!

Náš spolek děvčat středního věku trávil včerejší odpoledne v bazénu a zkoušel, zda v něm skleničky jen lehce naplněné proseccem nebo růžovým budou plavat. Pokus se povedl, plavaly.
 

Pokud máte sklep, máte kliku. Pracujte tam. Můžete si rovnat džemy a kompoty na policích, když jste předtím pilně zavařovali, můžete zkontrolovat zásobu vína, pokud ji nestíháte průběžně likvidovat. Větrníky nejsou a prý nebudou, ale vedro zůstává.

Kdo má dovolenou, stinný koutek si najde. Kdo má doma bazén, tak má letos taky velkou kliku. Koupání ve volné přírodě je ve většině rybníků a koupališť hodně rizikové.

Pustíme si Nastěnku a Ivánka?

Vzpomínáme na procházky, při nichž jsme se tetelili zimou, těšíme se na bouřku a večer přemýšlíme, jestli si v zásobě DVD nevyhledat Zimní romanci, Sněhy Kilimandžára nebo aspoň Mrazíka. Pane profesore, to oteplování opravdu, ale opravdu neexistuje?

Ještě pár „mouder“ proti horku

☺Trochu alkoholu, nejlépe vína, nevadí, ale jen málo a ředit vodou.

☺Dámy i pánové, noste klobouky nebo kšiltovky.

☺Dámy, místo těsných triček a džín oblékejte volné lehké topy nebo šaty, neobouvejte boty na podpatku, nohy otékají i v sandálech.

☺Pánové, v tomto klimatu vám odpustíme jinak neodpustitelné záležitosti jako ponožky v sandálech, kraťasy kostkované jinak než šortky, ale co opravdu nedělejte – nechoďte s rozepnutou košilí (chce se mi dodat – přes pivní pupek).

☺Dámy, zkuste i vějíř, noste sebou sprej s minerální vodou na osvěžení pleti.

První pomoc proti mdlobám

A pokud na vás jsou mdloby, což je v tomto počasí klidně možné, sedněte si – pokud není poblíž židle nebo lavička - na zem; šaty se vyperou a vy se nepraštíte do hlavy nebo si nezlomíte ruku, kdybyste opravdu omdlely/i. Pomáhá taky, pokud máte sebou studenou láhev s pitím, přiložit si ji na čelo nebo na zátylek.