Tělo plné toxinů. Potřebujete detox a začít je třeba okamžitě

Nespavost může negativně ovlivnit vaši psychiku
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Zdraví škodlivé látky jsou všude kolem nás. Ať už ve vzduchu, který dýcháme, ve vodě, kterou pijeme, nebo v jídle, které jíme. Dokonce i mobil, který nedáme skoro z ruky, se hemží bakteriemi, kvůli kterým můžeme onemocnět. Toxiny se v našem těle hromadí tak dlouho, až z nich můžeme i vážně onemocnět. Víte, na které varovné příznaky si dát pozor?

Existuje hned několik symptomů, podle kterých spolehlivě poznáte, že se ve vašem organismu děje něco špatného. Podívejte se na ty nejvýraznější z nich.

Trpíte zácpou

Při konzumaci jídla nechtěně polykáte i spoustu chemikálií, které s ním přicházejí do styku. Patří mezi ně různé konzervační látky, barviva nebo umělé příchutě. Trávicí systém, který má za úkol je zpracovat, tak musí čelit spoustě toxinů, což má za následek podráždění žaludku, stejně jako častou zácpu. Problému můžete předcházet, když budete jíst více bio potravin, omezíte alkohol a začnete pít větší množství vody.

Máte „vlčí mlhu“

Jestliže trpíte závratěmi, zmateností nebo neschopností se soustředit i v dopoledních hodinách po dostatečném spánku, mohou si s vaším tělem zahrávat nebezpečné toxiny. Ty způsobují úbytek vitamínů a minerálů v těle, které jsou nezbytné pro jeho správné fungování.

Jak detoxitovat organismus

Pokud vás trápí jeden nebo více z výše uvedených problémů, vyzkoušejte ještě před návštěvou lékaře účinný detox. Někdy mohou pomoci i jednoduché změny životního stylu:
- Pijte dostatek vody; pomáhá vyplavovat toxiny.
- Toxiny způsobují zmatek v játrech. Chcete-li je udržet zdravá, pijte pampeliškový čaj nebo přidávejte do jídel petržel či koriandr a pijte častěji mléko.
- Cvičte jógu. Zlepšuje krevní oběh a pomáhá zbavit tělo jedovatých látek.
- Nezapomeňte si pravidelně čistit zuby, hlavně po večeři, a používejte také škrabku na jazyk. Jezte více biopotravin a občas si dopřejte i probiotika.

Potíte se i přes deodoranty

Dali jste si ráno sprchu, použili deodorant, a přesto si od vás lidé odsedávají v metru? Jedovaté látky ve vašem těle můžou způsobit, že svému okolí nebudete ani trochu vonět. Toxiny totiž produkují plyny a pachy, které v kontaktu s vašimi póry způsobí doslova katastrofu.

Bolí vás svaly a klouby

Pokud nechodíte do posilovny nebo se jinak fyzicky nenamáháte, není důvod, aby vás bolely svaly a klouby. Bolest sice může způsobovat i zánět v těle, ale jestliže ho váš lékař vyloučí, měli byste zkusit detox.

Trápí vás ekzémy

Pokožka je naším největším orgánem a je téměř neustále vystavována znečištění. Také hygienické přípravky, které používáme (šampony, kondicionéry, sprchové gely, krémy apod.), mohou obsahovat škodlivé látky, které způsobují vyrážky, ekzémy a jiné kožní problémy.

Usínání je čím dál těžší

Hromadění škodlivých látek v těle způsobuje na jednu stranu únavu, na druhé straně ale narušuje spánek, který člověk v takové chvíli nejvíc potřebuje. Hladina kortizolu, který je zodpovědný za to, abyste dobře spali, se vlivem toxinů rozhodí a může vést až k dlouhodobé nespavosti.

Máte špatný dech

Obvykle jde o příznak zažívacích problémů, které nastanou, když váš trávicí systém musí bojovat se vším, co sníte. Stává se to ale i v případě, že se vaše játra snaží očistit od jedovatých látek. Jakmile se jich zbavíte, zmizí i váš problém se špatným dechem.

Padají vám vlasy a lámou se nehty

Pokud vám začnou nečekaně rychle padat vlasy, můžou být na vině nebezpečné látky, jako je arzen, olovo nebo thallium, které se vyskytují například v cigaretovém kouři, a mohou být dokonce smrtelné. Velmi nepříjemné ale mohou být i plísně, které napadnou nehty na vašich nohách.

Toxiny ve vašem těle totiž ovlivňuje i gravitace, a tak se mohou dostat až do těchto míst. Kožní lékař vám s nimi sice pomůže, vy ale uděláte dobře, když pomůžete uzdravení i vhodným detoxem.

Klíčová slova: