Hotel, nebo individuální hlídání? Podle čeho vybrat pro vašeho zvířecího miláčka to nejlepší?

Cena za individuální hlídání zvířátka se pohybuje kolem 400 Kč za den
 

S majitelkou firmy na hlídání zvířátek Ing. Lucií Janešovou jsme si povídali o tom, jak řešit hlídání zvířecího mazlíčka a jak poznat dobrý zvířecí hotel.

Je doba dovolených.  Když nechci nebo to není možné se svým zvířecím mazlíčkem cestovat, jaké jsou možnosti hlídání?

Majitelé mazlíčků mohou volit mezi psími hotely a individuálním hlídáním, které zajišťují firmy, nebo si jen najít někoho na inzerát – soukromou osobu. Vše ale přichází na řadu až po rodině, známých a kamarádech, kteří jsou ochotni hlídat.

Kromě psa a kočky, jaká zvířata si mohu nechat pohlídat?

Pohlídat lze víceméně jakékoliv zvířátko, pejsek a kočička jsou nejčastější klienti, hlídají se také králíčci, morčátka, křečci, potkani, psouni, fretky, zebřičky, andulky, různí papouškové. Hlídali jsme též leguána, poníka a ovečky.

Podle čeho mám volit – zda hotel nebo individuální hlídání?

Záleží na každém zvířátku na co je zvyklý. Pokud máte pejska, který žije na zahradě a nechodí do domu, pak mu postačí hotel pro psy. Pokud máte ale pejska „gaučáka“ a domácího mazlíčka, který je zvyklý na přítomnost páníčků a procházky, volte individuální hlídání. Pejsek z bytu, zvyklý spát v posteli, by nesnášel dobře zavření do kotce a vypuštění do výběhu na venčení. Mohlo by ho to dost změnit a vystresovat. Kočičky v naprosté většině případů nemají rády cestování a změnu prostředí, která je stresuje, u těch bych volila individuální hlídání formou návštěv u majitelů, aby kočička byla ve svém prostředí.

Podle čeho poznám dobrý zvířecí hotel?

Dobrý zvířecí hotel Vás nechá se podívat, kde bude pejsek či kočička bydlet, seznámí Vás s chodem hotelu, s lidmi co se o zvířecí klienty stará. Ukáže Vám, kde bude pejsek spát, pozor bych dala na čistotu a kvalitní zázemí. Dobrý psí hotel zajistí i několik procházek denně. Kočičkám dopřejí škrabadla, hračky a klid.

Znáte nějaké osvědčené v okolí Prahy?

Ano, výběr je již veliký, například Dogpark, Happy dog, Conika a další.

Jaké jsou ceny v hotelích a jaké za individuální hlídání?

Ubytování v psích hotelích je možné sehnat od 200 Kč na den, u individuálního hlídání je cena od 400 Kč na den. Vše záleží na požadavcích majitele a nabízených službách. Ceny rostou se službami navíc. Například, kde je u hotelů psí hřiště, počet procházek, zateplené boudy, možnost využít psí salón apod.. U individuálního hlídání si připlatíte za 24 hodinovou péči o pejska, koupání, česání nebo podávání léků.