Opravdu se nedá chovat dohromady pes a kočka?

I kočka se psem se mohou mít rádi
 

Dvě různé povahy – pes a kočka. Za jakých podmínek a je vůbec možné, aby mohli žít pod jednou střechou?

Pes a kočka bezesporu patří mezi nejoblíbenější domácí mazlíčky. Stávají se členy našich rodin, mají svá privilegia. Dokážou nám vnést do života radost, zahnat chmury. Avšak každý po svém. Když se setkají, můžou nastat různé situace.

Snesou se, ale…

Osobně mám zkušenost s tím, že chovat kočku a psa dohromady jde. Nicméně předcházet konfliktům je vždy lepší. Proto, aby se dobře pes s kočkou snášeli, je dobré pořídit si buď obě zvířátka najednou, aby spolu vyrůstala. Bez problému bude i model, kdy pejsek bude starší a přineste k němu kotě. Toto mám sama vyzkoušené. Papilonka koťátko přijala naprosto bez problému. Když kocourek odrostl, dokonce si byli spolu schopni hrát a občas si vlezli i do jednoho pelíšku. Problém může nastat tehdy, když k dospělé kočce pořídíme psa.

Výjimky existují

Avšak ani tady to není stoprocentní. „Mohu jen potvrdit, že psi a kočky mohou být dobrými přáteli,“ říká chovatelka koček a psů Zuzana a dodává: „Psa máme devět let a před rokem jsem si pořídila dvě kočky. Pes se jich ani nevšimne a i kočky psa plně respektují.“

Klíčová slova:
pes