Grilovačka se vším všudy. RECEPTY na barbecue omáčky

Naservírujte si výborné barbecue omáčky
 

Chuť masa z grilu vyzdvihne správná barbecue omáčka. Pochutnejte si na grilovacích omáčkách podle našich receptů.

Teplý víkend je za námi a sezona grilování před námi. Testovali jsme pro vás grilovací omáčky a přinášíme vám tři nejlepší. 

Barbecue omáčka

Pravá barbecue omáčka

Tato barbecue omáčka nesmí chybět při žádném grilovacím večeru. Pro nás spadá do skupiny must-have.

Připravte si:

300 gramů nakrájených čerstvých rajčat

2 lžíce olivového oleje

1 lžíci hnědého cukru

1 lžičku čerstvě vymačkané citronové šťávy

1 špetku mleté skořice

1 cibuli

1 stroužek česneku

1 chilli papričku

Postup:

Česnek prolisujte, cibuli nakrájejte na malé kostičky a chilli papričku nasekejte na úzké proužky. Rozpalte olivový olej a česnek s cibulí a papričkou na něm deset minut poduste.

Poté přidejte nakrájená rajčata a zbylé ingredience. Omáčku povařte na mírném ohni po dobu dvaceti minut. Na podávání počkejte, až omáčka vychladne.

Hořčično-medová omáčka

Horčično-medová omáčka

Připravte si:

5 lžiček francouzské hořčice

2 lžičky medu

provensálské koření

sůl

pepř

Postup:

V míse smíchejte med s hořčicí do hladké omáčky, přidejte menší hrst provensálského koření, špetku soli a dochuťte pepřem podle vlastní chuti. My jsme nakonec přidali ještě trochu oregana, které chuť omáčky skvěle zvýraznilo.

Bylinková grilovací omáčka

Bylinková omáčka

Bylinková omáčka se hodí nejvíce ke grilovaným kuřecím a jiným drůbežím steakům. Pro výraznější chuť používejte čerstvé bylinky. Aby omáčka byla o něco lehčí, doporučujeme smíchat majonézu s bílým jogurtem.

Připravte si:

5 lžic majonézy

1 kelímek bílého jogurtu

1 citron

1 lžička cukru

1 hrst nasekané bazalky

1 hrst nasekaného oregana

1 hrst nasekaného tymiánu

1 cibuli

Postup:

Majonézu řádně promíchejte s bílým jogurtem a přidejte najemno nasekané bylinky, které můžete kombinovat, vyzkoušejte i petržel, meduňku nebo pažitku.

Do omáčky dodejte cibuli, cukr a šťávu z jednoho citronu. Nechte vychladit v lednici a můžete podávat.

Dobrou chuť!