Závislost na kosmetice: Bez čeho nedokážeme být?

S červeným lakem budete elegantní za každé situace
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Závislost je termín, který všichni přirozeně považujeme za něco negativního, v kosmetice to ale naštěstí tak úplně neplatí. Některé produkty bychom totiž opravdu měli nosit neustále při sobě, protože si díky nim zvyšujeme sebevědomí. A to je přece skvělé! Víte, které to jsou? Naše vizážistka připravila přehledný seznam toho, bez čeho se jednoduše neobejdeme.

Určitě znáte ty klasické řeči, že všeho moc škodí, méně je více a podobně. Asi vás nepřekvapí, že v kosmetice platí tahle rčení dvojnásob. Tlustá vrstva make-upu vás může úplně shodit před okolím, stejně jako příliš výrazná rtěnka, přehnaně nalíčené oči a podobně. Pokud ale dokážete kosmetické produkty používat s mírou, naopak si tím dodáte sebevědomí a u ostatních body navíc. Podle vizážistky Daniely Kremláčkové byste se měli držet následujícího seznamu a zmíněné produkty nosit pořád v kabelce.

Krém na ruce
Nedokázali bychom ani spočítat, kolik žen na něj neustále zapomíná. "Krém na ruce by měl být v každé kabelce. Málokdo si to uvědomuje, ale na ruce se nám všichni neustále dívají, a jsou tak naší vizitkou," říká Daniela. 

A není divu, protože zatímco make-up dokáže zakrýt na obličeji vrásky a jiné neduhy, ruce prozradí náš věk během vteřiny. Pokud je nebudete pravidelně a dostatečně hydratovat, přidají vám zbytečně několik let navíc.

Gel na obočí
"Jde o celkem novou záležitost, ale kdo ho jednou vyzkouší, už nechce používat nic jiného. Jde o nejsnazší a nejefektivnější úpravu obočí, samozřejmě za předpokladu, že není hodně špatně vytrhané pinzetou," tvrdí Daniela. Pravdou je, že kosmetické firmy se na obočí zaměřily opravdu hodně zblízka a nabízejí na jeho úpravu takové množství produktů, až z toho téměř přechází zrak. Tím lépe si ale mezi nimi můžeme vybrat ten, který nám nejlépe sedne.

Červený lak na nehty
Ve chvílích, kdy nemáte čas na perfektní make-up nebo sofistikovaný outfit, můžete celý svůj vzhled vyšperkovat za pomoci červeného laku na nehty. Červená je barva vášně, výrazná a svůdná, a to dokonce i na nehtech. Precizně nalakované nehty navíc působí velmi elegantně, i když si na sebe vezmete třeba jen džíny a tričko. "Když už nevíte co, červený lak funguje vždycky," pokračuje vizážistka.

Suchý šampon
"Jde o další poměrně novou záležitost, ale je to jednoduše geniální vynález," pochvaluje si tuhle vychytávku Daniela. Většina z nás nemá čas si denně mýt vlasy, natož je sušit a dál upravovat. Zvlášť v případě, kdy potřebují mnohem víc péče než jen hřeben a gumičku. Jakmile nestíháte, naneste si do vlasů trochu suchého šamponu, a tím z nich během několika sekund odstraníte všechnu přebytečnou mastnotu. Je to rychlé, praktické a pohodlné!

Jelení lůj
V tomto případě je téma závislosti asi nejpalčivější. Jelení loje neboli balzámy na rty se staly doslova fenoménem a většina dívek a žen bez nich prakticky neopouští domov. Je přirozené, že s hladkými, vyživenými rty se cítíme příjemně a také si díky nim můžeme dovolit používat rtěnku. I tady ale platí, že všeho moc škodí.

Podle statistik je na jelením loji závislá každá čtvrtá žena. Většina z nich přitom vůbec neví, že čím víc balzámy používají, tím víc jejich péči rty vyžadují, protože ztrácí svou přirozenou schopnost hydratovat.

Červená rtěnka
Funguje podobně jako již zmiňovaný červený lak na nehty. Když ráno zaspíte, spěcháte na důležitou schůzku a do koupelny se skoro ani nestihnete podívat, nedopadne to dobře. Vaše okolí totiž pozná, že jste se nezdržovala make-upem, hlavně při pohledu na vaše mdlé a bezbarvé rty. Napravte to trochou červené rtěnky a řasenkou – během okamžiku se váš výraz úplně promění a vy získáte šmrnc, po kterém toužíte. Kolegové z vás nespustí oči!

Klíčová slova: