Máte rádi chuť smažené cibulky? Pak musíte vyzkoušet tyto cibulové rohlíky

Křupavé domácí cibulové rohlíčky k snídani. Kdo by si nepochutnal? S čerstvým máslem budou chutnat naprosto božsky. Vyzkoušejte je podle našeho osvědčeného receptu a zaručujeme vám, že se budete ještě dlouho olizovat.

17.03.2019 - 17:00  
Už se vám sbíhají sliny?
Zobrazit fotogalerii (3)

Čerstvé, voňavé, křupavé …

Stovky pekáren jedou 24 hodin denně na plné obrátky, aby uspokojily poptávku svých zákazníků. Rohlíky, chléb, housky, kaiserky, bagety, bagetky … pečivo na nás číhá na každém rohu a většina lidí si to bez něj ani nedokáže představit.

Upéci si pečivo doma, to je prostě radost. Není to zrovna nejrychlejší, ale na konci snažení na nás bude čekat velká odměna. 

Čerstvému domácímu rohlíku odolá málokdo, a pokud do těsta zapracujete cibulku, pozvednete jej na tu nejvyšší úroveň a zajisté sklidíte velký úspěch. Tak zástěry na sebe a šup na to. Cibulové rohlíky nejsou žádná věda.

Doba přípravy: 150 minut
Množství: 12 ks
Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 40 g sádla
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 300 ml teplé vody
  • 1 pytlíček sušeného droždí
  • 1 vajíčko na potření
  • 1 střední cibule + 1 lžíce sádla

Jak na to?

Do mísy dáme mouku, vejce, sádlo sůl, cukr, vodu a sušené droždí. Vypracujeme hladké těsto. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Cibulku osmažíme na sádle dozlatova a necháme zchladnout. Poté zapracujeme do těsta. Těsto necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

Vykynulé těsto rozdělíme na 12 částí. Z každé části uděláme kuličku a vyválíme na tvar trojúhelníku. Trojúhelník srolujeme od dlouhé strany ke špičce a ještě trochu poválíme.

Cibulové rohlíky skládáme na plech na pečicí papír a necháme ještě asi 15 – 20 minut nakynout. Poté rohlíky potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 18 - 20 minut.

Klíčová slova: