Praktický průvodce pro světová letiště

Najděte všechny informace na jednom místě
  |  Komerční sdělení

Přílet do destinace i odlet z ní může být pro nepřipraveného cestovatele maximálně stresující zážitek. Mohou za to často nepřehledná letiště, k prasknutí naplněná podobně vystresovanými návštěvníky. Naštěstí existuje způsob, jak se připravit na cestu už doma.

Bez starostí na gigantickém letišti

Na cestovatelském portálu cklub.cz vznikl průvodce pro letiště, který cestovatelům umožní se vyhnout hlavním úskalím letecké dopravy. Co všechno v něm najdete a jak vám náš průvodce ulehčí dovolenou? 

Řekněme, že se chystáte do britské metropole. S největší pravděpodobností vás čeká přistání na centrálním letišti Heathrow - největším v Evropě, kde se každý den míjí statisíce lidí. Vyznat se v takovém rumraji je občas hrdinský výkon a přiletět do Londýna bez přípravy se může ošklivě vymstít. Už jenom vymotat se z letiště a dopravit se do samotného hlavního města představuje problém.

V průvodci naštěstí najdete transfery na Heathrow i z něj. Nemusíte jich samozřejmě využít, ale cestovat po vlastní ose. Zjistíte, kde si lze výhodně půjčit auto i kde ho případně zaparkovat. Stejné množství užitečných informací najdete i o mnoha dalších letištích. Noví průvodci nám přibývají rychlým tempem a chtějí se zaměřit na všechny destinace, které cestovatele zajímají. 

Pohoda před odletem i po příletu

Velká mezinárodní letiště, ať už avizované Heathrow či například letiště ve Vídni, jsou dnes vlastně malá města sama o sobě, která nabízejí velké množství služeb a způsobů, jak si zkrátit čekání na  letadlo. V průvodci proto najdete hlavní přednosti každého letiště od nakupovacích zón přes nabídky občerstvení až po lékařské služby nebo dostupné salonky. 

Samozřejmě nejdůležitější ze všeho na letišti je schopnost dostat se rychle a bez obtíží ke správnému letadlu. Víte například, že vídeňské mezinárodní letiště je považováno za jedno z mála letišť, kde jste schopni udělat kompletní přestup mezi dvěma terminály do 30 minut? Rady a tipy o tom, jak se přesunout z jedné části na letiště na druhou, se vám vždy budou hodit, proto si neváhejte vše před cestou nastudovat.

Nezřídka bývají potřebné informace rozházeny v mnoha různých koutech internetu či nejsou dostupné v českém jazyce. Cklub je světlou výjimkou, protože poskytuje jak průvodce pro oblíbené destinace, tak pro letiště, která jsou nedílnou součástí cestovatelských zážitků.