Chystáte se na hory? Přibalte si i sněhové řetězy Pewag

Víte, jaké řetězy jsou pro vaše auto nejlepší?
  |  Komerční sdělení

Pokud se i v letošním roce chystáte na horskou dovolenou, neměli byste opomíjet ani tak důležité vybavení, jako jsou právě sněhové řetězy. V některých oblastech se bez nich prostě neobejdete, dokonce existují úseky, kde je jejich použití přikázáno dopravní značkou. V následujících řádcích vám proto prozradíme, jak takové řetězy vybrat, čím byste se měli řídit a jaké parametry zohlednit.

V první řadě byste si měli zjistit, jaké rozměry zimních pneumatik máte na svém vozidle, abyste sáhli i po správných rozměrech řetězů. Stejně tak nahlédněte do obsluhy vozidla, abyste se ujistili, jestli vůbec můžete řetězy použít. V neposlední řadě se liší také materiálem. 

Dávejte si pozor na to, abyste sáhli po variantě s atestacemi. V jednotlivých státech jsou stanovené normy. Pokud tedy jedete do Rakouska, pohlídejte si, aby vaše řetězy splňovaly normu ÖNORM V 5117 či 5119 v závislosti na druhu vozidla. 

Konfigurátor vám pomůže vybrat sněhové řetězy

Znáte rozměr pneumatiky? V takovém případě se vám nabízí jednoduchý a přehledný konfigurátor. V něm vyberete požadovaný rozměr pneumatiky, potom se vám zobrazí sněhové řetězy Pewag a i jiné značky sněhových řetězů, jako například sněhové řetězy Compass. Pozor, někdy se stává, že zákazník koupí maximálně možná velká zimní kola a potom již není dostatek místa v podbězích a v takovém případě je výběr omezen či dokonce jsou sněhové řetězy výrobcem vozidla zakázány. V návodu k obsluze vozidla je uvedeno, jaké, či zda vůbec jdou sněhové řetězy použít, toho se vždy držte. Pokud návod k vozidlu nemáte, tak na stránkách společnosti Pewag najdete jednoduchý formulář, jenž požaduje zvolit buď vozidlo, nebo pneumatiku (respektive disk). Po odsouhlasení podmínek se vám zobrazí kompletní nabídka. Zkopírujte si položkové číslo, a pak ho vložte do vyhledávacího formuláře na e-shopu Obchod77.cz. Jednoduché, rychlé, intuitivní.

Jaké druhy sněhových řetězů existují?

Setkat se můžete se sněhovými řetězy dvojího charakteru. První možností je varianta se samonapínací ráčnou. Výhodou je snadné a rychlé nasazení, ale počítejte také s vyšší pořizovací cenou. Jestliže chcete spíše levnější alternativu, potom se vám nabízejí sněhové řetězy s ručním dotažením, jejichž montáž je však složitější. Záleží tedy na tom, co od řetězů očekáváte.

Jaké sněhové řetězy jsou oblíbené?

Značek na současném trhu existuje hned několik, přičemž některé jsou více známé, jiné naopak méně. Velké popularitě se těší značka Pewag, která se specializuje na výrobu řetězů a jejich komponentů dlouhá léta. Jedná se o světově největšího výrobce řetězů, jenž si zakládá na kvalitě a moderních technologiích. V její nabídce najdete řetězy pro osobní vozidla, ale také pro nákladní automobily či zemědělskou techniku. 

V internetovém obchodě Obchod77.cz najdete produkty této značky za atraktivní ceny. U všech produktů máte vždy uvedeny podrobnější informace, na jejichž základě se pak rozhodnete. 

Tak neváhejte a kompletně se vybavte na cestu do hor. Uvidíte, že vám sněhové řetězy přijdou vhod.

Klíčová slova: