I problémoví klienti mohou získat půjčku. Stačí vědět, na koho se obrátit

Nebankovní společnosti se snaží co nejvíce zpříjemnit lidem žádost o půjčku, a proto všechno vyřídíte prostřednictvím internetu
  |  Komerční sdělení

V současné době se může kdokoliv dostat do nelehké životní situace. Pokud se opozdíte se splátkou hypotečního úvěru či jakékoliv bankovní půjčky, s velkou pravděpodobností už máte záznam v registru dlužníků. V takovém okamžiku je pro vás poměrně těžké získat další úvěr, protože v očích bankovních institucí jste nespolehliví, přestože opoždění mohlo být jen nedopatřením. V následujících řádcích vám prozradíme, jak takovou situaci řešit a na koho se obrátit.

Co si představíte, když se řekne problémový klient? Pro bankovní společnosti je problémový už takový člověk, který zaplatil splátku o několik dnů později. I když si říkáte, že nevstoupíte do vod nebankovních půjček, ve výsledku vám nic jiného nezbývá. Nemusíte se ale ničeho bát, protože nebankovní trh si v posledních několika letech napravil reputaci. Česká národní banka začala regulovat pravidla i na poli s nebankovními produkty.

Půjčka pro dlužníky

Především v posledních dvou letech, kdy v podstatě celý svět zasáhla pandemie onemocnění COVID-19, se začali lidé dostávat do finančních problémů. Velice často hledaným pojmem proto je půjčka pro dlužníky. V okamžiku, kdy přestanete splácet své závazky, protože jste se dostali do takzvané dluhové pasti, je nejvyšší čas poohlédnout se po řešení.

Ve schránce máte upomínky? Telefon vám vyzvání, protože vám volají věřitelé, již vyžadují splácení pohledávky? Dostali jste se do exekučního řízení? Vezměte si půjčku, se kterou všechny své aktuální závazky zaplatíte, a potom budete splácet pouze jednu jedinou částku. Právě pro takové případy existují půjčky určené přímo pro dlužníky, které jsou snadno dostupné. Stačí se podívat třeba na webovou stránku PROFI MONEY, kde najdete seznam poskytovatelů.

Velice důležité ale je znovu nespadnout do dluhové pasti, jinak byste se z ní totiž nevymotali. Půjčujte si s rozvahou.

Půjčka pro nezaměstnané

Další životní zkouškou je ztráta zaměstnání. Jestliže jste však měli zrovna plány jako rekonstruovat interiér, pořídit si spotřebiče do domácnosti nebo opravit střechu, nemusíte se jich vzdávat. Existuje totiž i půjčka pro nezaměstnané, ať už potřebujete pár tisícikorun na nákup, nebo větší obnos peněz na výše zmíněné projekty.

Půjčka pro nezaměstnané nevyžaduje dokládání potvrzení o příjmu od zaměstnavatele, takže vlastní poskytovatel nezjistí, jestli máte, nebo nemáte nějaký příjem. Dokonce nedodáváte ani účel použití peněžních prostředků, takže záleží pouze na vás, k čemu je použijete. Domluvíte si klidně i individuální splátkový kalendář, aby vyhovoval především vašim potřebám a požadavkům.

V případě, že nebankovní společnosti vidí, že splácíte zavčas splátky, nemá problém se s vámi na čemkoliv domluvit a vyjít vám vstříc.

Půjčka bez doložení příjmu

Poslední dostupnou variantou je ještě půjčka bez doložení příjmu. V podstatě můžete mít jakýkoliv důvod, proč nechcete ukazovat své příjmy, ať už nemáte zaměstnání, nebo jste osoba samostatně výdělečně činná. V prvním roce podnikání totiž nedostanete od nikoho úvěr, protože nemáte možnost doložit své příjmy vzhledem k tomu, že jste ještě nepodali žádné daňové přiznání. V takovém případě na řadu přichází půjčka bez doložení příjmu.

I takovou půjčku můžete využít na cokoliv, navíc někteří poskytovatelé neověřují registr dlužníků, a tím pádem je půjčka vhodná i pro problémové klienty.

Nebankovní společnosti se snaží co nejvíce zpříjemnit lidem žádost o půjčku, a proto všechno vyřídíte prostřednictvím internetu. Nemusíte se účastnit osobních schůzek s poskytovatelem, čímž ušetříte i spoustu času. Tak už jste vybrali?

Klíčová slova: