Jak rychle a snadno vyčistit sprchový kout? Běžné čisticí prostředky je možné nahradit

S vyčištěním sprchového koutu vám může pomoci i obyčejný ocet
  |   zajímavost

Na sprchových koutech můžeme často vidět stopy vody a další nečistoty, které mohou některým jejich majitelům přidělávat vrásky na čele. Naštěstí ale existuje velmi jednoduchý způsob, jak se těchto nevzhledných stop zbavit.

Správně provedené sprchové kouty mohou vaší koupelně dodat potřebnou eleganci, a to zvláště ty sestavené z čirého skla. Bohužel jsou sklěněné kouty, stejně jako většina věcí v koupelně, vystaveny neustálé vlhkosti a také stékajícím kapkám vody, které na nich mohou zanechat nevzhledné stopy.

Tyto nečistoty je nutné vyčistit co nejdříve, postupem času se totiž mohou na dvířkách a stěnách sprchového koutu nahromadit a odstranit je poté může být téměř až nadlidský úkon.

Nejlepší variantou samozřejmě je tyto skvrny odstranit ihned poté, co se osprchujete. Většina z nás se ale k tomuto kroku ihned po dokončení našeho večerního rituálu zkrátka neodhodlá. Ráno to nebývá o moc lepší.

Poté se ale stává, že kapky, které po sprchování stékají dolů po skle ve sprchovém koutu, na něm zanechávají nevzhledné stopy, které na skle okamžitě zasychají. Výhodou odstanění kapek ze skla ihned po sprchování je, že vám stačí pouze čistý hadřík, kterým kapky ze skla setřete. Na zaschlé skvrny od vody ale je pouhý hadřík krátký.

V tomto případě už je potřeba využít čisticí síly koupelnového čističe nebo čističe na okna, nastříkat ho na skleněná dvířka, nechat pár minut působit a poté setřít.

Obyčejný ocet

Pokud ale nejste fanouškem běžných čisticích produktů a raději používáte k čištění přírodní produkty, máme pro vás jeden tip. Na čištění sprchového koutu můžete použít i obyčejný ocet.

Ocet funguje nejlépe smíchaný 1:1 s teplou vodou. Následně tuto směs nalijte do nádoby se sprejovým uzávěrem, nastříkejte ji na sklo u sprchového koutu, nechte několik minut působit a setřete do sucha.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Zahrada v březnu: Na co nesmíte zapomenout.

Klíčová slova: