Jaké novinky přinesl iPhone 7 a proč je dodnes v oblibě?

Čím si vlastně tento telefon získal tak velkou oblibu?
Zobrazit fotogalerii (3)
  |  Komerční sdělení

Nadčasový design, vysoká odolnost nebo také kvalitnější tlačítko Home. Toto a mnohem více stojí za úspěchem „sedmičky” od Applu.

Teprve v září tohoto roku spatřil svět nový iPhone 11 a už se debatuje o tom, jak bude vydat, respektive jaké vlastnosti bude mít další model. Ten by měl být představen příští rok, opět v září. I přes novinky, které přinášejí nové modely od Applu, je stále velký zájem o předchozí modely, a to i o iPhone 7, který byl představen v roce 2016.

Není se čemu divit, lidé, kteří nepotřebují nejnovější technologické vymoženosti, ale jenom spolehlivý telefon, který je nezradí a dlouho vydrží, sáhnou po starším ověřeném modelu. Pokud například uvažujete nad koupí nějakého telefonu pro vašeho puberťáka nebo staršího příbuzného, „sedmičkou” určitě nic nepokazíte.

Čím si vlastně tento telefon získal tak velkou oblibu?

Elegantní vzhled

Vzhled iPhonu 7 je nadčasový – barvy jsou elegantní a jeho menší úhlopříčka 4,7 palců je pro řadu lidí stále přijatelnější než současné větší modely. Zákazníkům prostě sedne více do ruky. Vejde se i do menších kapes.

Vodotěsnost

Skvělou zprávou byla pro mnoho milovníků „jablíček” po představení iPhonu 7 jeho vodotěsnost. Šlo o první iPhone s touto vlastností. Do té doby byla odolnost proti vodě či vlhkosti právě u iPhonů celkem bolestivým místem. V kombinaci s kvalitními kryty na iPhone 7 se z nich tak staly velmi odolné a spolehlivé telefony, které hodně vydržely.

Lepší tlačítko Home

Problémem starších modelů iPhonů také často bylo tlačítko Home. To se velmi rádo porouchalo. Na vině bylo jeho neustálé stlačení nebo zanesení špínou. Sedmička tak přišla se zcela jiným typem Home buttonu. Přinesla tlačítko s haptickou odezvou. Tlačítko zůstalo, ale při stlačení se skoro vůbec nehýbalo a bylo ovládáno prostřednictvím dotyků. Bylo to první krok k absolutnímu zrušení tohoto tlačítka. 

Lepší foťák, jasnější barvy

U „sedmičky” se výrazně zlepšil i fotoaparát. Byla tu stabilizace fotoaparátu, lepší přiblížení a lepší fotografie v šeru, což byl do té doby dost velký problém iPhonů. Displej měl na svou dobu velmi jasné a výrazné barvy.

Větší paměť

Základní 16 GB verze starších iPhonů své uživatele doslova dováděly k šílenství. 16 GB prostě nestačilo ani na všechny aplikace, které chtěl mít člověk v telefonu. U „sedmičky” tak už vzal Apple rozum do hrsti a jako základní model nabídl přístroj s úložištěm 32 GB.

Konec sluchátkového konektoru

V neposlední řadě bylo u iPhonu 7 velkou změnou, a to nejen ve světě Applu, zrušení 3,5 mm konektoru. Zrušení konektoru pro sluchátka bylo něco, o čem se diskutovalo hodně dlouho a kvůli čemu si Apple na svou adresu vyslechl mnoho vtipů a kritiky. Bezdrátová sluchátka Ear Pods si však velmi rychle získala oblibu. 

Příští září bude zřejmě s novým iPhonem představen také nový operační systém. Ten asi bude poslední aktualizací pro iPhone 7. I přesto je díky všem výše zmíněným výhodám tento přístroj stále kvalitní telefonem, který vám nebo vašim blízkým udělá velmi dobrou službu.

Klíčová slova: