Oblékněte rukavice na kolo a usaďte se do sedla!

Cyklistická sezona zdaleka neskončila
  |  Komerční sdělení

Cyklistika je v Česku velmi oblíbená a její sezona ještě rozhodně neskončila. Občas i v listopadu přijde slunečný den, který přímo láká k vyjížďce. Dny jsou ale chladné, a tak je třeba se pečlivě obléknout. Jakou cyklistickou výbavu si pořídit, pokud plánujete jezdit i v chladnějších měsících?

Zapomeňte na cyklistické kraťasy a dres s krátkým rukávem. Na podzim potřebujete teplejší výbavu, která se může trochu prodražit. Pokud ale investujete do kvalitního oblečení, vydrží vám dlouhé roky.

Dres na kolo může mít i dlouhé rukávy

Pořiďte si dres na kolo s dlouhými rukávy a samozřejmě dlouhé kalhoty. Tohle je základ, který bude tvořit vaši spodní vrstvu. Ne však jedinou. Ideální je pořídit si přímo teplý dres, například z merino vlny, případně můžete vrstvit jiné oblečení – právě třeba funkční tričko či legíny. Praktická je vesta a samozřejmě bunda. Spodní vrstvy mají zahřát, svrchní vrstva má sloužit jako ochrana proti větru a dešti, tudíž by měla být i nepromokavá. Mezi oblíbené cyklistické oblečení patří lehká bunda, do té určitě investujte.

Nejvíce tepla uniká tam, kde byste to nečekali

Nezapomeňte si pořídit také rukavice na kolo, čepici pod helmu, případně čelenku. Vhod přijdou návleky na ruce nebo nohy. Prostě se snažte, aby na vašem těle nezůstal ani kousek místa, který je odkrytý.

Po blátě se lehko smýkne kolo

Podzimní počasí nahrává spíš silniční cyklistice. Pokud však máte celoodpružené kolo vhodné do terénu a chcete se do něj vydat, myslete na svoje bezpečí. Nevyjíždějte bez přilby, protože na blátě se kolo mnohem rychleji smýkne.

Další oblečení a výbava patří do batohu

Nechcete na sebe navlékat spoustu vrstev, ale nejste si jistí, jestli vás nepotká déšť či zda se za pár hodinek neochladí? K tomu se hodí cyklistický batoh na kolo. Nepromokavou bundu či další vrstvu do něj schováte a můžete přihodit i nějakou svačinku.