Parní žehlení je fenomén poslední doby

Parní žehlení se stalo populární především díky tomu, že se při něm rozšiřují a uvolňují vlákna tkanin, a tím pádem dokáže z látky vytěžit maximum
  |  Komerční sdělení

V posledních několika letech se technologické změny a inovace dotýkají i žehlení jako takového. Souhlasíte s tím, že žehlení je nepříjemná a nejméně oblíbená domácí činnost? Parní generátor, který se stává komfortnější alternativou klasické napařovací žehličky, možná změní váš názor. V následujících řádcích vám prozradíme, na jakém principu funguje a proč se dostává do popředí.

Pokud se napařovací žehlička nestala vaší kamarádkou, možná je na čase poohlédnout se po moderním parním generátoru. Sice fungují na zdánlivě podobném principu, nicméně parní generátor se chlubí mnohem více přednostmi než napařovací žehlička.

Co je to parní generátor?

V případě, že přemýšlíte nad tím, jakou vybrat žehličku, měl by se do vašeho hledáčku dostat právě parní generátor. Vzhledem připomíná žehličku, ovšem namísto vestavěné nádržky na vodu má externí generátor páry s objemem až dva litry vody. Generátor je tak schopen neustále vytvářet páru pod vysokým tlakem.

Parní žehlení se stalo populární především díky tomu, že se při něm rozšiřují a uvolňují vlákna tkanin, a tím pádem dokáže z látky vytěžit maximum. Látka je dokonale vyhlazená, a to za zlomek času.

Jaké jsou výhody parního generátoru?

Předností tohoto pomocníka je hned několik. V první řadě vám parní generátor výrazně usnadní život, dále pak vás nadchne možnost vertikálního žehlení. Stačí si sako pověsit na ramínko a pustit se do žehlení. Třeba se tato domácí práce zalíbí i mužům. Stejným způsobem je totiž možné žehlit i drahé košile, kabáty a další oblečení.

Oblečení vyžehlené párou se ve skříni nepomačká, neboť tkaniny zůstanou déle vyžehlené. Pára je šetrná i k choulostivým materiálům.

Nezapomeňte se držet i rad, jak vyčistit žehličku. Používejte k tomu doporučené prostředky a zachovávejte žehličky i parní generátory neustále čisté.