Představení pákového kávovaru Smeg ECF01

S ovládáním si poradí i naprostý laik
Zobrazit fotogalerii (2)
  |  Komerční sdělení

Italský výrobce kávovarů Smeg se inspiroval padesátými léty a výsledkem je pákový kávovar nesoucí označení ECF01. V podstatě se jedná o kávovar, v němž najdou zalíbení i zatvrdlí domácí baristi, neboť pod zaobleným tělem se skrývá vskutku vyspělá technologie. Jakmile ochutnáte první šálek kávy, ujistíte se, že jste investovali do správného stroje.

Pákový kávovar Smeg spojuje design a funkčnost

Pokud jste už někdy viděli produkty italské značky Smeg, zřejmě vás nepřekvapí, jak model ECF01 vypadá. Pákový kávovar Smeg se chlubí dokonale lesklou barvou, která je doplněná chromovými prvky. Vybrat si můžete navíc z několika odstínů – od krémového přes červený až po černý. Všechny varianty vypadají úžasně. Smeg se stane skvělým doplňkem vaší kuchyně. 

Podíváme se i na jeho praktickou stránku. Kapacita nádoby na vodu je jeden litr. Samotná nádoba je zcela odnímatelná, ovšem disponuje i víkem, které stačí zvednout a doplnit vodu, aniž byste nádobu vytahovali ven. 

Další částí kávovaru je odkapávací miska, na níž je chytrý indikátor, jenž vám řekne, kdy je potřeba misku vyprázdnit. Pro vyprázdnění ji stačí zvednout a vylít do dřezu. Pokud navíc používáte vyšší hrnky, stejně tak budete misku pravidelně oddělávat, aby se vám tam hrnek vešel. 

Ovládání je intuitivní

S ovládáním si poradí i naprostý laik. Stroj má v zadní části tlačítko pro zapnutí, což sice není zrovna chytré umístění, ale budiž. Na pravé straně najdete kovovou páku pro uvolňování páry. V horní části jsou tlačítka, přes která si snadno navolíte, jestli chcete kávu do jednoho, nebo dvou hrnků. 

Jestliže používáte větší hrnky, stačí podržet déle některé z tlačítek, dokud se hrnek nezaplní kávou. Kávovar si zapamatuje požadované množství a při dalším vaření už budete mít kávu podle svých představ. Elegantní funkce, nemyslíte? 

Chcete si pořídit kávovar, z něhož chutná kofeinový mok výtečně? Podívejte se do e-shopu, kde najdete kávovary Smeg.

Klíčová slova: