Opilec chtěl podplatit policisty! Teď může jít bručet až na 6 let

Řidič bude za svůj čin pykat
 

Téměř promile alkoholu v krvi a peněz na rozhazování. Tak by se dal s trochou nadsázky popsat šedesátiletý muž, kterého v Neratovicích zastavila policejní hlídka. Evidentně nestál o oplétačky se zákonem, a tak strážci pořádku nabídl peníze výměnou za to, že na incident zapomene. Se zlou se však potázal. 

Historek o úplatných policistech koluje po světě mnoho, to je známá věc. Náš kraj samozřejmě není výjimkou. Těžko dávat ruku do ohně za celý policejní sbor, policista v Neratovicích však zůstal stoprocentně věrný svému odznaku. Naopak opilý řidič teď bude mít co dělat, aby z toho vyvázl bez pobytu ve vězení. 

Šedesátiletý chlapík byl zřejmě hodně odvážný. Ve chvíli, kdy poněkolikáté nadýchal téměř jedno promile alkoholu, policistovi chtěl dát úplatek. "Nabídl mu tisíc korun za to, že bude předstírat, že se nic nestalo," potvrdila policejní mluvčí Markéta Johnová s tím, že k nabídce došlo těsně před tím, než měl být sepsán zápis o nehodě. 

V tu chvíli se ale z obyčejného přestupku stal trestný čin. Zatímco v případě řízení v opilosti muži hrozilo maximálně odebrání řidičského průkazu a pokuta, teď se k tomu přidala i hrozba až šesti let za mřížemi. Přesně taková je totiž horní hrancie za zločin podplácení.