Volební plakáty srší vtipem i hloupostí

Svobodní a Soukromníci mají volební heslo „společně pomůžeme našemu kraji“ Chtělo by se věřit, že pomohou. Vždyť to jsou opravdu naši sousedé. Ale nesemelou je profesionální politikové a budou mít vůbec čas na politikaření?
Zobrazit fotogalerii (26)
 

Senátní i hejtmanské volby se blíží. Prohlédněte si kompilaci nejlepších a nejvtipnějších volebních plakátů. U některých se bez pochyby dobře pobavíte! 

Volební plakáty, billboardy, polepené lavičky. Odevšad na nás hledí tváře mužů a žen, které bychom měli volit. Má to však nějaký valný smysl? Je to vhodný marketingový tah, nebo spíše vyhazování peněz oknem? Kolik lidí si stihne prohlížet polepy na rozích, lavičkách, nádražích, billboardech? Ten, kdo podle letáčku dokáže pochopit, jak to daný politik opravdu myslí, je vážně machr. V naší fotogalerii si jich prohlédnete opravdu hodně. 

Jak to vypadá, když resorty vedou lidé, kteří na to nemají žádné vzdělání? Sotva vychodila "základku", ale šéfuje středočeskému zdravotnictví

Ale je to taková sázka na jistotu, skrze billboardy a na nich napsanými líbivými sliby lze dobře manipulovat voliči, zvlášť když je doprovodí krásní usměvaví lidé. Je asi jasné, že se jedná o rychlejší a účinější metodu, než kterou by byla vlastní propagace nebo účast v politické debatě.

Ovšem, kdo dneska kouká na politické debaty. To si raději prohlédneme pár plakátků a necháme se unést vzletnými slovy. Ostatně, přiznejme se, kdo z nás čte volební programy stran? A kdo si pohlídá, že to, co naslibují, skutečně splní?


Okolí obce zoranžovělo
Ovšem pokud má být veřejný prostor zahlcen podobnými letáky, je zřejmé a vhodné, aby v daném místě mělo zastoupení více politických stran a ne pouze jedna, jak je to například v přídě Zdib. Zdejší starosta kandiduje za ČSSD a Zdiby údajně zoranžověly.


"Možná jste si stejně jako já všimli, že v předvolebním čase před krajskými volbami naše obec září jen a výhradně předvolebními plakátky ČSSD. Že by do kraje nikdo jiný nekandidoval? Že bychom byli zpátky před rokem 1989, kdy se volila pouze jedna strana? Včera se mi podařilo dostat se do Klecan. Autobusové zastávky i nástěnná místa byla plná různých plakátů, viděla jsem kandidáty TOP 09, kandidáty Strany zelených, ČSSD, ale i ODS. Pochopila jsem, že z nějakých neznámých důvodů se čas vrátil zpět jen v naší obci,“ říká jedna ze zdibských obyvatelek, která si nepřála být jmenovaná. Nutno ale říct, že takto to nechodí samozřejmě jen ve Zdibech.

Máte vlastní úlovky volebních plakátů? Pošlete nám je a my je do galerie přidáme. Fotky posílejte e-mailem na adresu zelenkova@ctidoma.cz.