Soutěž s Mořským světem: Máme pro vás 20 vstupenek zdarma!

 

Pozorovat mořský svět z bezprostřední blízkosti jde i v Praze. Nepotřebujete k tomu kurz potápění, hledat v encyklopedii nebo letět na dovolenou. Stačí se jednoduše vydat do pražských Holešovic a navštívit unikátní zoo mořských ryb a živočichů. S námi to navíc jde úplně zdarma. 

Přemýšlíte, čím zabavit děti o víkendu nebo kam uspořádat výlet na konec školního roku? V areálu Mořského světa, rozkládajícím se na více než tisíci čtverečních metrech, si můžete prohlédnout několik druhů žraloků, murény, královské hvězdice, piraně a další živočichy z těch nejexotičtějších míst planety.

Místa, která stojí za to

Díky moderním akváriím, která kopírují přirozené prostředí živočichů, si návštěvníci mohou prohlédnout mořské dno opravdu věrně a zblízka. A také samozřejmě z bezpečné vzdálenosti od všech zvířat, která by si z vás jinak třeba ráda udělala oběd. Moderní technologie dokonce umožňují přesnou simulaci slunečních paprsků a vodní čerpadla zase nahrazují příliv a odliv. Pokud se vydáte na jednu z nočních prohlídek, pak zjistíte, že nad akvárii dokonce svítí programovatelné měsíční světlo, které dorůstá v úplněk.

Školy si mohou objednat odborný výklad mezi 8.30 až 15.00. Studenti mohou po prohlídce využít možnost zkusit si vědomostní test či zhlédnout naučný přírodovědný snímek.

Za návštěvu rozhodně stojí tematicky laděná expozice, která vás zavede do mořských jeskyní nebo potopené pirátské lodi. Součástí výstavy je také multimediální místnost s interaktivní podlahovou projekcí. Mořský svět navíc spolupracuje s pedagogy na pestré nabídce programů pro předškoláky i starší studenty.

Možností je tedy spousta - od ukázky krmení žraloků, po denní a noční prohlídky s výkladem. V současné době výstavu tvoří více než 360 druhů mořských živočichů, 60 unikátních nádrží a 300 tisíc litrů speciálně upravené mořské vody.

Soutěžní otázka

Ve kterém roce vznikl Mořský svět v Praze Holešovicích?
Pokud možno správnou odpověď nám posílejte do 24. května 2017 na mail chalupa@ctidoma.cz. Ze správných odpovědí pak vylosujeme čtyři z vás, kteří dostanou tři vstupenky, a dva, kteří se mohou těšit rovnou na čtyři volné vstupy. Abyste měli představu, kolik ušetříte, tak vězte, že dospělý člověk za vstupné zaplatí 280 korun.