Černá sobota ve fotbalovém poháru

 

Páteční předehrávka zahájila první kolo Poháru Fotbalové asociace. Po úvodním předkole neměly už v pokračování soutěže pražské a středočeské kluby příliš důvodů k oslavě.

Pouť celostátním pohárem se v sobotu uzavřela pražské Admiře, která na vlastním hřišti podlehla druholigové Vlašimi 3:0. Skončil i Meteor Praha, který po remíze 1:1 prohrál penaltový rozstřel se soupeřem z Tachova v poměru 4:5. Gól „do šatny“ ve 43. minutě se stal osudným pro fotbalisty SK Benešov Po vlastním gólu opouští pohárovou soutěž i SK Český Brod, který nestačil na druholigové Ústí nad Labem. Čtyřgólový debakl „sklidili“ hráči SK Kladno, kteří soupeřům z FK Králův Dvůr nevsítili žádnou branku. Drama až do samotného konce nabídl duel třetiligových týmů. Po prohře domácího SK Zápy 2:3 (6:7 na penalty) do dalších bojů postoupil Fotbalový klub Kolín.

 

Ze sobotních zápasů slavili vítězství hráči Neratovic, kteří přemohli účastníka třetí ligy Sokol Brozany 2:1. Odměnou za dobře vykonanou práci bude Neratovickým zápas na vlastním hřišti s prvoligovou Duklou Praha. Na soupeře z nejvyšší soutěže se budou moci těšit i ve Štěchovicích, které pokořily Chomutov 2:0. Do dalšího kola poháru přijedou na stadion u řeky Vltavy FK Teplice.

 

Neděle přinesla vítězství hráčům druholigového FK Slavoj Vyšehrad, kteří rozdrtili domácí ABC Braník 8:1. K příštímu pohárovému střetnutí vycestují Vyšehradští na půdu FK Čáslav. Atraktivního soupeře z prvoligové Příbrami přivítají fotbalisté Loka Vltavín, kteří po vítězství 2:0 uzavřeli cestu pohárem Fotbalovému klubu Brandýs nad Labem.

 

Termín druhého kola Poháru Fotbalové asociace je stanoven na sobotu 29. srpna od 17:00 hodin.

 

Klíčová slova: