Běh pro dobrou věc, duel o první místo tabulky a městské derby

Ve Sportovní hale ZŠ Kunratice rozehrají florbalisté FBC Start98 další z duelů první ligy
 

Hlavní atrakcí nebude jen Mikuláš, čert a anděl. V sobotu se konají i velmi zajímavé sportovní akce.
 

Kladenské futsalové derby

 

Kladno má svého zástupce i v nejvyšší futsalové lize. FK Kladno je momentálně na posledním 12 místě Chance futsal ligy

K ozdobám 9. kola Středočeského přeboru bude patřit duel třetího Atlanticu Rakovník a vedoucí Jogy Mladá Boleslav. Neméně atraktivní bude i kladenské derby mezi hráči z AFC Celtic a FC O.K.. Městský souboj bude hostit hřiště SH BIOS Slaný. Utkání začíná v sobotu ve 20:00 hodin.

 

Favoritem kladenského derby jsou futsalisté pátého týmu tabulky FC O.K., kteří v dosavadním průběhu soutěže nasbírali čtyři výhry a čtyři porážky. Naproti tomu rival z Celticu Kladno si šest bodů připsal za dvě výhry, což mu stačí na desáté místo dvanáctičlenné tabulky.

 

V cestě do play-off

 

Z posledního vzájemného měření sil vyšli vítězně hráči FBC Start98, kteří Kladno porazili 6:4

Zvítězit a přiblížit se tím i elitní osmičce týmů je sobotním úkolem florbalistů FBC Start98. Na osmou příčku, která jako poslední zaručuje účast v play-off, ztrácejí hráči z pražských Kunratic aktuálně pět bodů. „Úvod sezony nám nevyšel tak, jak jsme si představovali. Věřím ale, že se naše hra včas zkonsoliduje a my postoupíme do vyřazovacích bojů,“ říká Václav Buček, manažer týmu. Po polovině základní části 1. florbalové ligy hospodaří tým z jižního okraje hlavního města se 13 body.

 

Jejich počet se budou snažit navýšit nad hosty z FBC Kanonýři Kladno, kteří po jedenácti odehraných kolech drží šestou příčku tabulky. Domácí hráči vstoupí do duelu v takřka kompletní sestavě. „Nenastoupí akorát dlouhodobě zraněný kapitán Vašíček,“ informuje Václav Buček. Duel začíná v kunratické sportovní hale v půl sedmé.

 

Běh pro dobrou věc

 

Štěrkové chodníčky zámeckého parku v Dolních Počernicích se na krátko promění v závodiště. V sobotu, ve čtvrt na deset ráno, se zde bude konat 17. ročník Předvánočního běhu. „Je to příjemná sportovní akce. Předpokládáme účast okolo 150 běžců. Terény nejsou nijak zvlášť členité. Pro dětské závodníky vůbec,“ informuje organizátor běhu Martin Lněnička.

 

Zaběhat si můžete s celou rodinou. Pořadatelé vypsali pro akci 16 juniorských a 8 dospělých kategorií. Délky dětských tratí se pohybují v rozmezí 60–850 metrů. Pro dorostenky a ženy je připravena trasa v délce 1250 metrů. Dorostenci (ročníky narození 1999–1998) a muži uběhnou od startu do cíle 3,7 kilometru. „Vstupné na akci se neplatí. Dobrovolníci však budou moci finančně podpořit děti z Dětského domova v Dolních Počernicích,“ říká Martin Lněnička.

 

Boj o čelo hokejové tabulky

 

Kutnohorší hokejisté prohráli v devíti zápasech pouze jednou

Už od sobotního večera může mít Krajská soutěž mužů Středočeského kraje nového lídra. Na led druhého celku tabulky z Kralup nad Vltavou „přiletí“ hráči vedoucího SK Sršni Kutná Hora. Duel začíná v sobotu v 18:00 hodin.

 

Na Okoř je cesta...

 

Vydejte se na cestu plnou pozoruhodností s Klubem českých turistů Praha-Karlov. Okolím Roztok u Prahy se v sobotu vydají po jedenačtyřicáté. „Například nejdelší trasa povede okolo hradu Okoř či zámku v Roztokách u Prahy. Trať povede i okolo místa, kde je pohřben zpěvák Petr Hapka,“ vyjmenovává jen některé ze zajímavostí pochodu Zdenka Krchová, pořadatelka akce. Vedle nejdelší, 35 kilometrů dlouhé trasy, pochod tvoří i kratší, deseti a dvacetikilometrová cesta. Start a cíl „Tulácké cítky“ je na železničním nádraží v Roztokách u Prahy.

Čas zahájení se různí podle délky jednotlivých tras. (35 kilometrů v 07:00–08:00 hodin, 20 kilometrů v 08:00-10:00 hodin, 10 kilometrů v 09:00-11:00 hodin).