Sobotní exhibice, volejbalová vědma z ČZU a po stopách dávných Keltů

Přijďte na jeden z posledních letošních lesních krosů
 

Pojďte si s námi užít sportovní víkend. Jako už tradičně bude opět velmi rozmanitý.

Hokej

 

Pondělním vítězstvím nad Duklou Jihlava 5:2 se Rytíři Kladno posunuli do samého čela druhé nejvyšší hokejové soutěže. Svou pozici dokázali horkotěžko uhájit na ledě domácího AZ Havířov, který ve středečním duelu porazili těsně 6:5. V sobotu čeká na kladenské Rytíře tým ambiciózních Litoměřic, který v dosavadním průběhu WSM ligy setrvává na šestém místě tabulky. Utkání se hraje na kladenském ČEZ Stadionu od 16 hodin.

 

Sobotní derby bude i duelem třetího (Kralupy) se čtvrtým týmem tabulky

Neméně atraktivní zápas čeká o víkendu na příznivce regionálního hokeje. V rámci 11. kola krajské soutěže se v „sousedském“ derby utkají hokejisté domácích Kralup nad Vltavou a nedalekých Neratovic. Ještě před duelem A týmů přijde na řadu zajímavé exhibiční klání. V něm se střetnou výběry dvou velkých osobností klubů, kterými jsou na kralupské straně Michal Broš a Martin Chabada na straně neratovických Buldoků. Program na kralupském zimním stadionu začíná v 16:45, samotný duel prvních týmů startuje v 18 hodin.

 

Hokej do třetice. Víkendovým tahákem krajské ligy bude souboj vedoucích Černošic, které na svém ledě přivítají finalistu loňského ročníku a aktuálně druhý tým tabulky Junior Mělník. Úvodní buly utkání vhodí rozhodčí v sobotu, v půl páté odpoledne.

 

Volejbal

 

Hráči Aera Odolena Voda nasbírali z devíti zápasů pět výher. Přidají v sobotu šestou?

Po porážkách se Zlínem a Českými Budějovicemi klesli volejbalisté Aera Odolena Voda ze čtrvtého na aktuální šesté místo volejbalové extraligy. Naopak jejich ostravskému soupeři se poslední tři kola vyvedla podle představ. Kdo si z palubovky Aera odveze v sobotu vítězství? „Věřím, že doma silná a bojovná Vodolka si poradí se zvedající se Ostravou. V tomto duelu můžeme vidět nahravačský souboj zkušeného a precizního Zapletala s již podstatně ukázněnějším Lubošem Bartůňkem s rovnoměrnou distribucí nahrávky. Domácí prostředí rozhodne pro Vodolku,“ tipoval vítězství domácích 3:1 na sety manažer pražského týmu ČZU Miloš Kočka.

 

Tím samým výsledkem by podle Miloše Kočky měl skončit i duel domácích volejbalistů Kladna, kteří budou hostit hráče SK Volejbal Ústí nad Labem. Přijďte se proto přesvědčit, jak úspěšný tipér je manažer týmu zemědělské univerzity. Oba extraligové duely začínají v sobotu v 18 hodin.

 

Běh

 

U Dolních Břežan se bude běhat na výhradně přírodním povrchu

Kde se v dávných dobách proháněli Keltové, budou se v neděli prohánět příznivci lesního běhu. Ve Lhotě u Dolních Břežan startuje „Trailová Závist,“ členitý lesní kros na 19 kilometrů. Závod je určen pro běžce všech výkonnostních kategorií. K dispozici jsou stále volná startovní čísla, avšak účastnický poplatek je možné zaplatit už pouze na místě startu. Prezence k závodu je v klubovně SK Lhota, mezi půl devátou a půl desátou hodinou dopolední. Kromě stanovené trasy čeká na účastníky občerstvení na trase i na konci závodu.

Klíčová slova: