Kam za čím tento víkend? Plesy, zpívání a betlémy!

Tento betlém uvidíte v benešovském muzeu na výstavě Chtíc aby spal
 

Nadcházející víkend proběhnou tři plesy, včetně velkého městského v Benešově. Poslední příležitost je navštívit vánoční výstavy. Rovněž se můžete vydat na některou z vycházek.

Ples a vycházky v Benešově

V pátek večer můžete tančit na Plesu Benešova a tamtéž si v sobotu ráno vyrazit na vycházku s Klubem českých turistů. Novoroční vycházku na Konopiště pořádá i Dům dětí a mládeže Benešov. 

Sobotní zpívání a plesání

Sobota odpoledne v Hradištku bude patřit divadelnímu představení Aniččino srdíčko v místní knihovně. Ve Zvoli v kostele svaté Markéty vystoupí ženský vokální soubor Cantio. A večer nás čekají další dva plesy - Zabijačkový v Netvořicích a Myslivecký v Pyšelích

Neděle pro sport a dobročinnost

V neděli ráno začnou v Benešově závody v dětské atletice. Odpoledne proběhne Charitativní koncert při Tříkrálové sbírce v kostele svaté Anny.  

Vánoční výstavy

Poslední možnost užít si vánoční atmosféry máte na výstavách. Na výstavu betlémů pod názvem Chtíc aby spal si naposledu v sobotu zajděte do Muzea Podblanicka. V Jílovém u Prahy bude v neděli končit výstava Vánoční pohlednice.  Melicharovo vlastivědné muzeum v Unhošti zase nabízí výstavu Betlémy v muzeu.

Klíčová slova: