Týnečáci chtějí plovárnu, tělocvičnu i spolkový dům

Veřejná diskuze probíhala v respiriu základní školy
 

Při veřejné debatě na téma "Týnec - místo pro volný čas" si místní také posteskli, že nemají náměstí. Akce proběhla ve dvou termínech 25. listopadu 2015 a 20. ledna 2016.

 RNDr. Blažena Hušková vystudovala krajinnou ekologii a facilituje zapojení veřejnosti do plánovacích a rozhodovacích procesů.

Diskuze se účastnilo asi sedmdesát lidí a moderovala ji Blažena Hušková. Společně hledali pro město zlepšení, která by rozšířila a zkvalitnila možnosti trávení volného času.

Co lidé chtějí

V pracovních skupinách se řešily kupříkladu břehy řeky Sázavy, na nich by obyvatelé rádi měli plovárnu i lepší kemp. Uskuteční se rozvoj vycházkových tras a cyklotras a jejich dovybavení ve spolupráci spolků a klubů a také zájemců z řad veřejnosti. Rovněž se objevil požadavek na spolkový dům a tělocvičnu. Tělocvičnu přitom město již staví. Mluvilo se také o tom, že město velikosti Týnce by mělo mít své náměstí. Účastníci si také přáli lepší informovanost o činnosti týneckých spolků a sportovních i kulturních akcích. V tomto směru probíhá příprava nových webových stránek.

Mysleno bylo na všechny

"Snažili jsme se nezapomenout na nikoho, od předškolních dětí po seniory, mluvili jsme o sportovcích, o milovnících kultury, výstav, divadla a hudby, o nejrůznějších akcích, festivalech a soutěžích, které se v Týnci konají. Vznikl seznam aktivit, které by mohly přispět k ještě lepší volnočasové nabídce," sdělila Lenka Morávková z Městkého úřadu Týnec nad Sázavou.

Úplný záznam z obou diskuzí si můžete stáhnout v příloze článku.

 

 

 

Stáhněte siVelikost
PDF icon tynec_nad_sazavou_volnocasove_aktivity.pdf11.62 MB