Chata u Otradovic lehla popelem. Škoda 450 tisíc

 

Dnes v půl třetí ráno začala hořet chata u Otradovic na Mladoboleslavsku. Zásah byl velice komplikovaný. Chata byla dřevěná a plameny se šířily rychle. Škoda se vyšplhala na 450 tisíc. 

Požár zachvátil celodřevěnou chatu. Na místo vyjeli hasiči ze Staré Boleslavi se dvěma cisternovými stříkačkami a automobilovou plošinou. Postupně přijelo dalších šest CAS jednotek SDH z Brandýsa nad Labem, Lysé nad Labem, Skorkova a Sojovic

Hasičům zabralo nejvíc času vynášení věcí z chaty

Zásah byl velice komplikovaný. Majitel měl v chatě mnoho věcí a celý prostor byl silně zakouřen, takže hasiči museli pracovat v dýchací technice. Zároveň nevěděli, zda se v chatě někdo nenachází, a tak celý prostor prohledávali. Naštěstí s negativním výsledkem.

"Požár se podařilo lokalizovat až po třech hodinách, protože hodně času zabralo hasičům rozebírání dřevěné konstrukce za pomoci motorové pily a vynášení velkého množství materiálu z chaty. Pro zajištění dostatku vody byla zřízena kyvadlová doprava z nedaleké řeky Jizery," řekl ČtiDoma tiskový mluvčí HZS Středočeského kraje Ladislav Holomčík.

Škoda 450 tisíc

Majitel chaty přijel krátce před ukončením zásahu. Přímé škody jsou vyčísleny na 450 tisíc korun a jako příčinu požáru stanovil technickou závadu na elektrickém přímotopu.