Kralupské basketbalistky anglický Durham herně převyšovaly

Magda Šlehoferová (v bílém) patřila s 15 body k nejlepším kralupským střelkyním
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Kralupské ligové basketbalistky hladce zvítězily. V přátelském mezinárodním zápase si poradily s ženským univerzitním týmem Durham ze severovýchodní Anglie.

Po celou dobu zápasu Kralupanky soupeřky z hrdého Albionu herně velmi podstatně převyšovaly. Zpola zaplněná kralupská basketbalová hala tak často nadšeně aplaudovala přesným přihrávkám i dlouhé řadě přesně mířených hodů, které jeden za druhým končily v koši anglického univerzitního celku. Také proto dosáhly Kralupanky vysokého vítězství 80:40.

 

Tečka za návštěvou Kralup se Angličankám líbila. Jejich návrat je otevřený

 

V Kralupech se běhají i turistické závody. Více o sportovní disciplíně naleznete na Kralupy hostí Mistrovství Středočeského kraje. V turistickém závodu

„Přehrávaly jsme soupeřky výbornou obranou, úspěšnou střelbou, bojovností a hlavně získanými zkušenostmi,“ uvedla k zápasu Renáta Procházková, trenérka úspěšného výběru. Sestavu domácího týmu totiž tvořily hráčky 1. ligy žen a ligové dorostenky z kategorie U19.

 

Nejlepšími střelkyněmi za Kralupy byla Andrea Procházková s 28 body a Magda Šlehoferová s 15 body

Zahraniční soupeřky rozhodně nepatří k pravidelným hostům na kralupské palubovce. Ani přes „rozdanou lekci“ však ojedinělou anglickou návštěvu Kralupanky od dalšího příjezdu zcela neodradily. „Na závěrečném rautu, který náš klub pro basketbalistky z Durhamu připravil, se hráčky obou týmů výborně bavily. Do budoucna si proto myslím, že nás univerzitní družstvo opět někdy navštíví,“ doufá Renáta Procházková.

 

 

Martin Tlustý (redakčně upraveno)

Klíčová slova: