Černošice zvyšují svoji prestiž. Stanou se extraligovým městem

V sobotu 30. dubna se odehraje historicky první utkání inline hokejové extraligy na černošickém zimním stadionu
Zobrazit fotogalerii (3)
 

K domovským stánkům nejvyšší české soutěže se nově řadí i zimní stadion v Černošicích. Místo v elitní skupině přenechali Středočechům inline hokejisté pražské Slavie.

Domácí zápasy IHC Černošice30. dubna – 15:00 hodin HC Boskovice, 18:00 hodin IHC Uherský Brod. 1. května – 14:00 hodin IHC Devils Zlín. 21. května – 12:00 hodin ILHK Hradec Králové. 22. května – 16:00 hodin IHC Devils Kladno. 28. května – 13:00 hodin Mission Roller Brno

„Neměl jsem vůli už ve Slavii nadále pokračovat. Vyhráli jsme všechno, co se vyhrát dalo. V posledních čtyřech sezonách jsme čtyřikrát prošli do nadstavbové části, v které jsme za celou dobu prohráli jeden zápas. V tomhle směru mě práce ve Slavii vyčerpala. Po čase bych se chtěl do klubu znovu vrátit a vybudovat ho od mládežnických kategorií,“ uvedl Ladislav Nový některé z důvodů, pro které se pražský celek na čas stahuje z inline hokejové scény.

 

„Nechtěl jsem, aby po mém odchodu bylo jméno Slavie někým dehonestováno. Předat extraligovou licenci do Černošic byla moje první volba. Vždyť jádro týmu tvoří kluci právě odtamtud,“ připomněl zakladatel, vedoucí a trenér týmu IHC Slavia Praha Ladislav Nový.

 

V Černošicích mají vysoké ambice. Očekávají postup do vyřazovací části

 

Kromě očekávaného úspěchu v inline extralize dosáhli i lední hokejisté Černošic na řadu úspěchů v letošní sezoně. Více na Pod pokličkou hokejového klubu. Pro Černošice končí zajímavá sezona

Vedle rodáků Marka Loskota, Davida Sema a Václava Krudence se do Černošic přesune i většina hráčů ze sestavy, která v loňském roce obhájila extraligový titul. Z týmu naopak odejdou například Milan Toman nebo Petr Kafka, který bude hájit barvy jiného aspiranta na celkové prvenství, IHC Berounští Medvědi. Zbytek extraligového IHC Černošice doplní hráči domácího výběru, kteří v minulé sezoně nastupovali v první inline hokejové lize.

 

„Věřím tomu, že kluci letos postoupí minimálně do semifinále,“ tipuje výsledek Ladislav Nový. „Budeme mít opravdu silný kádr. Myslím si, že s ním můžeme projít určitě až do čtvrtfinále,“ zůstává o něco skeptičtější Luděk Záhorský, trenér IHC Černošice.

 

„Je super, že do Černošic přijedou i Brno nebo Olomouc,“ říká odchovanec a hvězda týmu

 

V inline hokejové extralize působí i mnoho profesionálních hráčů ledního hokeje. V černošickém IHC to bude například Marek Loskot (HC 05 Banská Bystrica), Jiří Černoch (HC Sparta Praha) nebo Pavel Mrňa (Dukla Jihlava)

První dva z celkových šesti domácích zápasů základní části sehrají Černošice už v sobotu 30. dubna. Od 15 hodin se na místním zimním stadionu utkají nejprve s HC Boskovice, už o tři hodiny později vyzvou dalšího moravského soupeře, tentokrát IHC Uherský Brod.

 

„Za návrat do Černošic jsem nevýslovně rád. Je také super, že do Černošic přijedou hrát i taková města, jako je Brno nebo Olomouc,“ těší Marka Loskota, odchovance černošického hokeje a jednoho z nejlepších střelců inline hokejové extraligy v minulém ročníku.