Víkend záchranářů: popáleniny, drogy a zranění hlavy

Operační středisko záchranné služby v Kladně
 

Čarodějnice jsou vedle silvestra pro záchranáře nejnáročnější dny v roce. Středočeské posádky vyjížděly během dne a noci k 481 případům. Někteří pacienti byli agresivní nebo nekomunikovali.

"Alkoholu a drogám se nevyhýbaly ani osoby nezletilé, které tak kvůli svému experimentování se zakazaným ovocem skončily v péči záchranářů a nemocničního personálu. Mezi častá zranění patřily i popáleniny obličeje a horních končetin," sdělila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. 

  • Ženě na Mělnicku se při sekání dřeva zabodl kus uštíplého topůrka do levého spánku. Po ošetření byla přepravena do péče nemocničních lékařů.
  • Středně těžké poranění obličeje utrpěl muž při napadení u ubytovny na Praze-východ. Byl opilý a záchranáři ho převezli na traumatologické oddělení Vinohradské nemocnice.
  • O půlnoci vyhrožovala intoxikovaná žena na Praze-západ sebevraždou. Kvůli pádům v opilosti měla četné pohmožděniny a poranění zápěstí. Záchranáři ji ošetřili a transportovali na chirurgické oddělení krčské nemocnice.
  • Půl hodiny po půlnoci byl nahlášen případ chlapce se zraněným obličejem před kulturním domem na Mělnicku. Opilý, podchlazený a agresivní nezletilec byl předpraven do mladoboleslavské nemocnice.
  • Nezletilá slečna na Berounsku kvůli intoxikaci nebyla schopna komunikace. Měla požít kromě alkoholu i pervitin a tzv. kouli či taneční drogu extázi. Převezena byla do motolské nemocnice na dětské oddělení.