Zakázaný Vodička, pes hrdinou a Babiš v USA

 

Tento týden si rozhodně nedá za rámeček šéf ČSBS Jaroslav Vodička. Zdá se, že už za chvilku nebude mít žádnou příležitost k veřejnému projevu a to je dobře. Zato Miloš Zeman pohladil svoji bývalou ČSSD po vláskách a Andrej Babiš už se celý třese na potřesení rukou s Donaldem Trumpem. 

Požár haly v pražské Michli způsobil škodu 100 milionů. Na místě zasahovala více než stovka hasičů. Senioři se budou moci zapojit do mezigenerační iniciativy Dopis vnoučeti. Zúčastnit se mohou všichni nad 60 let. Projekt organizují společně Národní kronika a Senzační senioři (SenSen) Nadace Charty 77. Zkušení senioři tak mají skvělou příležitost předat svoje poselství mladé generaci a sdělit jim, co je podle ně v životě nejdůležitější. Za týden v Praze přibylo osm nových případů spalniček.

Nové Strašecí chce vyměnit stará okna. Lyžařská sjezdovka u Berounky je fáma. Podobně senzační informace přinášeli lidé z Křivoklátska. Mladá Boleslav poskytne dotace na sport a volný čas. Čáslavští ochotníci vystoupili na slavnostním večeru k výročí divadla. Policejní pes Ylona vypátral dva sprejery, kteří postříkali vlak poblíž nádraží v Lysé nad Labem.

Praha zavede MHD zdarma v době smogu. Takový den vyjde na pět milionů korun. Lidé se rozloučili s kameramanem Stanislavem Milotou. Šéf ČSBS nebude moci hovořit na pietě v Lidicích. Hlasy kritiků tak byly vyslyšeny a velmi kontroverzní osobnost je jednou z ukázek absurdity české politiky. Bývalý spolupracovník s StB a muž, co za minulého režimu sloužil na hranicích, byl v minulosti kritizován za předání medaile za zásluhy Zdeňku Ondáčkovi, který během Palachova týdne bil mladé lidi obuškem, nebo za xenofobní projev na tryzně v Terezíně. Čím míň bude pana Vodičku vidět i slyšet, tím lépe. Stejně tak Senát o den později vyzval, aby se jejich členové neúčastnili akcí organizovaných ČSBS.

Zemřel divadelní a filmový herec Jiří Pecha, bylo mu 74 let. Miloš Zeman slíbil na sjezdu ČSSD podporu v evropských volbách. Praha má na investice 19 miliard Kč. Nejvíce padne na dopravu, což je odhadem necelých 6 miliard. Hamáček obhájil vedení ČSSD, ministr zahraničí Petříček bude místopředsedou. Babiš míří do USA, ve čtvrtek bude jednat s Trumpem.