Hořovická nemocnice rozšiřuje kapacity pro pacienty s covidem-19

Nemocnice se přizpůsobují vývoji pandemie
 

Nemocnice v Hořovicích na Berounsku rozšiřuje kapacity pro pacienty s covidem-19. Nyní jsou lůžka pro nemocné s koronavirem obsazeny zhruba z 60 procent, řekla ČTK mluvčí zařízení Petra Horáková.

Nemocnice má vyhrazená dvě infekční oddělení pro pacienty se středně těžkým průběhem onemocnění a pro pacienty s velmi těžkým průběhem má rezervovanou i většinu kapacity intenzivních lůžek.

Dalších 6 lůžek na JIP

Centrální JIP a ARO mají celkem 14 lůžek a nemocnice rozšiřuje kapacity o dalších šest lůžek intenzivní péče v prostorách infekčního oddělení. „Kapacita lůžek pro covid-19 pozitivní pacienty je tedy nyní 50 lůžek. Z 60 procent jsou lůžka obsazená,“ dodala mluvčí.

Reagují na aktuální potřeby

Hořovická nemocnice patří do AKESO Holdingu Sotiriose Zavalianise, stejně jako nedaleká Rehabilitační nemocnice Beroun. V berounské nemocnici je pro pacienty s covidem-19, kteří vyžadují akutní péči, také vyčleněno infekční oddělení. Jeho kapacita je 40 lůžek, z toho je třetina obsazená. „Reagujeme na aktuální potřeby a snažíme se mít stále dostatek volných lůžek,“ dodala Horáková.

Robot u vstupu

Hořovická nemocnice má nyní také nový vstup, který hlídá se zdravotním personálem i robot, jenž příchozí instruuje, jak se mají postavit, aby jim byla správně změřena teplota a jak si mají správně dezinfikovat ruce. Pacienti, kteří se potřebují objednat do ambulance a jsou pozitivní na covid-19, by tuto skutečnost měli hlásit již při objednání. Budou vyšetřeni ve speciální ambulanci, kterou nemocnice zřídila pro tyto účely.

KAM DÁL: Paradoxy Velké říjnové socialistické revoluce. Co všechno bylo jinak, než nás učili?