Na Masaryčce vykolejil Elefant, trasy dalších vlaků byly odkloněny

Zobrazit fotogalerii (5)
 

Před půlnocí ze 14. na 15. července na Masarykově nádraží vykolejil osobní vlak z Českého Brodu, proto bylo na deset hodin nádraží úplně uzavřeno. Byli zraněni tři lidé. Je zde omezen provoz minimálně do odpoledních hodin.

 

Zhruba hodinu před půlnocí nedobrzdil vlak z Českého Brodu, prorazil zarážedlo a vjel na nástupiště Masarykova nádraží. Příčina vykolejení se zatím zjišťuje. Mohlo jít o technickou závadu nebo o pochybení člověka.

Škoda se odhaduje na 4,2 miliony korun, z toho 4 miliony činí škoda na vlakové soupravě. Beton z proraženého zarážedla odletěl až ke vchodovým dveřím.

Tři lidé byli zraněni a ošetřovala je záchranná služba. Dva utrpěli lehká zranění v podobě povrchových tržných ran a pohmožděnin a třetí byl odvezen do nemocnice se zraněním dolních končetin.

Vlaky S1 byly odkloněny z/do žst. Praha-Holešovice. Na lince S2 a S34 začínaly a končily vlakové soupravy v Praze - Vysočanech. Z holešovického nádraží vyjížděly vlaky R4 a S4 směrem do Ústí nad Labem přes Kralupy nad Vltavou. Vlaky do Kladna a Rakovníka (S5, R5) začaly jezdit už v 10 hodin bez omezení.

Klíčová slova: