Pokračují opravy středočeských nádraží. Možná mezi nimi bude i to vaše

Další nádraží ve Středočeském kraji projdou rekonstrukcí
 

Správa železnic plánuje v letošním roce rekonstrukce řady středočeských nádraží. Opravené nádraží bude do konce roku například v Byšicích na Mělnicku, začít opravovat by se mělo i nádraží v Berouně... Bude mezi nimi i to vaše?

Správa železnic pokračuje v opravách středočeských nádraží, informoval mluvčí Správy železnic Marek Illiaš.

Nádraží se nejen ve Středočeském kraji, ale i v celé republice hojně opravují od roku 2016, Správa železnic ročně do jejich oprav a údržby investuje stovky milionů korun. „V minulém roce jsme takto pro cestující ve Středočeském kraji opravili budovy v Bečvárech, Uhlířských Janovicích, Karlštejn, Nižbor, Nelahozeves i Nelahozeves zámek, Hořovice, Slaný, Kolín a také Kácov, Zruč nad Sázavou a Ledečko,“ řekl ředitel pražského oblastního ředitelství Správy železnic Vladimír Filip.

Byšice do konce roku

Do konce letošního roku bude nově opravené nádraží v Byšicích na Mělnicku. Stavbaři by opravné práce měli zahájit v červenci, jejich konec je naplánován na říjen. Součástí je oprava střechy a fasády a výměna všech oken a dveří. Cestující se na nádraží dostanou po opravené přístupové cestě, kde budou mít k dispozici kompletně obnovenou čekárnu.

Návrat do minulosti

Úpravou projde i okolí budovy a všechny navazující zpevněné plochy. Součástí zakázky je i výměna stávající jímky odpadních vod s kanalizační přípojkou, odvod dešťových vod, oprava elektroinstalace včetně bleskosvodu a dodání nového venkovního a vnitřního mobiliáře. Stanice by se po rekonstrukci měla vzhledem přiblížit své původní podobě z roku 1904.

Hledá se stavební firma

Správa železnic hledá dodavatele také na opravu nádraží v Otvovicích na Kladensku, i tato budova dostane novou střechu a fasádu, okna a dveře. Na cestující zde po opravě budou čekat nové veřejné toalety a zmodernizovaná čekárna s novým nábytkem. V průběhu letošního roku by měly být v obdobném rozsahu opraveny také budovy ve stanicích Sedlčany a Hýskov.

KAM DÁL: Průkopník českého filmu. Legendární Kříženecký začal filmovat na dluh.