Týnecký střep nabídne zábavu všem

 

Tradiční Městské slavnosti se tento pátek a sobotu uskuteční v Týnci nad Sázavou. Je připraven bohatý kulturní program pro všechny generace.

 

Tento pátek a sobotu proběhne rockový festiválek Rock Park před městkým úřadem. V půl osmé večer odstartuje kapela Black Pitt a dále se na podiu se vystřídají Ginny Andro Syndrome, Miloš Dodo Doležal a The Agony. Druhý den začne muzika v půl třetí odpoledne kapalemi  Monostereo a Rocktom a bude pokračovat až do večera. 

V sobotu 1. srpna se ve městě i na hradě konají akce. Na děti od rána čekají pohádky, ale i hudební show a spousta atrakcí. Tatínkové i dědečkové si prohlédnou historické jednostopé stroje, pocházející z týnecké fabriky. Maminky i babičky si budou moci nakoupit na prodejních trzích. 

Dobové tržiště na týneckém hradě bude otevřeno od 10 hodin se spoustou stánků a dílnami historických řemesel Danar. Součástí programu bude prohlídka expozic městského muzea a gotické věže s vyhlídkou. Kulturní program u hradu zahájí ve 13.00 hodin Herold a pouliční divadlo Viktora Braunreitera s pohádkou O Sněhurce. Program bude provázet skupina historického šermu Berounští měšťané a středověká hudba v podání skupiny Dei Gratia, taneční skupin Siderea a o večerní zábavu se postará kapela Springtime. Velkolepým koncem Týneckého střepu bude kolem půlnoci již tradičně ohňová show.

Vstup na všechna představení je zdarma.

Klíčová slova: